Vred BSV-direktør: Dumt og forkert

Spillere fra Bjerringbro-Silkeborg har forsøgt at påvirke en afgørende håndboldkamp med pengepræmie. Det får klubbens ledelse op i det røde felt.

Sportsdirektøren fra Bjerringbro-Silkeborg er chokeret, efter det er kommet frem, at hans spillere har betalt Sønderjyske-truppen 15.000 kr. i bonus for en sejr over Skanderborg.

- Det er dumt og forkert, og jeg kan godt love, at det aldrig nogensinde kommer til at ske igen. Jeg aner ikke, hvad fanden spillerne har tænkt på, siger administrerende direktør, Frank Lajer, til TV MIDTVEST.

Sønderjyske blev af BSV-truppen lovet den ekstra pengepræmie, hvis de i sæsonens sidste kamp besejrede Skanderborg. Det ville nemlig sikre BSV en slutspilsplads.

Det løfte har nu har fået klubbens ledelse til at kalde spillerne til samtale:

- Vi indkalder senere i dag onsdag spillertruppen til et møde for at få klarhed over sagen. Her vil klubbens ledelse også præcisere, at dette ikke er i orden, og at det aldrig skal gentage sig, lyder det på BSV’s hjemmeside.

Skal undersøges til bunds 

DHF har nu bedt Danmarks Idrætsforbunds matchfixingsekretariet om at gå ind i sagen. Der kan nemlig blive tale om en regulær matchfixing-sag. Det forklarer Jesper Frigast Larsen, elitechef i DIF og leder af matchfixingsekretariatet, til Ritzau:

- Vi har en paragraf 8 i vores matchfixing-regulativ om modtagelse af gaver. Det er forbudt at modtage en gave eller en anden fordel, der ikke er naturligt tilknyttet den idrætskonkurrence, hvor modtageren deltager.

- Derfor kan vi ikke kategorisk afvise, at denne sag falder ind under dette punkt. Det vil nogen mene, at den gør, siger han.

Også formanden for Håndbold Spiller Foreningen er rystet over sagen.

- Det er virkelig klodset gjort af spillerne, og vi havde gerne været den her sag foruden. Reglerne er, som de er. Der er nogen, der har kvajet sig, siger Michael Sahl Hansen til TV MIDTVEST.

Sønderjyske vandt kampen over Skanderborg 34-28, og pengene fra BSV-truppen røg i Sønderjyskes bødekasse. Både Sønderjyske og Bjerringbro-Silkeborg endte i herreligaens slutspil.

Danmarks Håndbold Forbund har ingen yderligere kommentarer til sagen, mens den er under behandling.