Vred biskop føler sig misbrugt

Karsten Nissen udtaler sig i en pressemeddelelse i meget rosende vendinger om et hotel i København.

Biskoppen i Viborg, Karsten Nissen, føler sig misbrugt af det kristne pressebureau KPresse.

Bureauet har brugt biskoppen i et reklamefremstød for det indremissionske Best Western Hotel Hebron i København.

I en pressemeddelelse er Nissen blandt andet citeret for at sige: "Hotel Hebron er mit andet hjem. Der er god stemning, venligt personale, velmøblerede værelser, lækker morgenbuffet og oplagte konferencelokaler".

Et offentligt embede

Karsten Nissen siger til Ritzau, at han ikke i sin vildeste fantasi havde foresstillet sig, at hans udtalelser om hotellet ville blive stykket sammen til en pressemeddelelse. Han troede, at hans udtalelelser alene skulle bruges i en folder sammen med udsagn fra andre tilfredse kunder.

Biskoppen vil nu bede pressebureauet trække pressemeddelelsen tilbage.

- Både fordi jeg bestrider et offentligt embede, men i det hele taget kan man ikke tillade sig at bruge folk på den måde, uden at de er klar over det, hvad enten de har et offentligt embede eller ej, siger han.

- Vi har det fulde ansvar

Direktør Svend Løbner fra KPPresse påtager sig det fulde ansvar og siger, at pressemeddelelsen nu bliver trukket tilbage.

- Vi har ikke helt overvejet den tyngde, han har som kirkelig og gejstlig. Det beklager vi, for som biskop kan han selvfølgelig ikke anbefale ét hotel i Danmark på den måde, siger Løbner.

Interview med Karsten Nissen:

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.