Per Vorre dømt ved landsretten

Ankesagen mod landmand Per Vorre fra Viborg blev i dag afgjort ved landsretten. Selvom landmanden blev dømt strengere ved landsretten, end i september ved byretten, så slipper han med en lavere bødestraf.

Per Vorre var tiltalt for gennem fire år at have vanrøgtet sit malkekvæg og brudt dyrelægeloven, ved selv at medicinere sine dyr.

Sagen er af anklagemyndigheden blevet kaldt "et af de groveste tilfælde af vanrøgt af dyr nogensinde".

Strengere dom, mildere straf

Da retsagen i oktober blev afgjort i byretten, blev Per Vorre delvist frikendt i nogle af de ting han var tiltalt for.Men den dom blev skærpet i dag i landsretten, hvor landmanden blev dømt skyldig i alt, hvad der stod i anklageskriftet.

Alligevel slipper Per Vorre med at skulle betale en mindre bøde. Landsretten satte nemlig bøden ned fra 175.000 kr. til 75.000 kr.

- Der er ikke nogen praksis på det her område, og derfor har bødestørrelsen været svær at fastslå, fortæller senioranklager Thomas Steensen.

Anklagemyndigheden havde gået efter en bødestraf på 200.000 kr, men selvom bøden altså blev væsentligt lavere, så er den tilfreds med dommen, fordi Per Vorre blev dømt i alle de forhold, han var tiltalt for.

TV/MIDT-VEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra Per Vorre.