Vold, trusler og voldtægt: Nu begynder retssagen mod fup-fodboldspilleren Verhagen

Retten i Viborg tager tirsdag hul på den omfattende sag mod den skandaleombruste hollænder, Bernio Verhagen. Få overblikket over sagen her.

Vold, tvang, voldtægt, uberettiget videooptagelse af samleje, trusler, vidnetrusler, røveri og flugt fra politiet. Anklagerne mod fup-fodboldspilleren fra Viborg FF, Bernio Verhagen, er mange. I dag skydes retssagen mod ham i gang ved Retten i Viborg. 

quoteDet er et umotiveret overfald, der kommer ud af ingenting med en meget stor aggression, som virker helt unødvendig

Christian Toftemark, efterforskningsleder

Den dengang 25-årige Bernio Verhagen blev landskendt, da det i november sidste år kom frem, at han havde svindlet sig til en kontrakt i 1. divisionsklubben Viborg FF. Ifølge klubben havde hollænderen tillusket sig en kontrakt en lang række professionelle fodboldklubber og seneste i Viborg-klubben - alt sammen ved hjælp af falske fodboldagenter og falske dokumenter. 

Men siden viste det sig, at Verhagen, ifølge politiet, har langt mere end blot fodboldsvindlen på samvittigheden.

Få et overblik over Verhagen-sagen her:

Tumultarisk privatliv

Hollandske Bernio Verhagens privatliv er om muligt endnu mere kompliceret end hans vej ind i den næstbedste danske fodboldrække. Det hele kulminerede, da han blev anholdt den 26. november efter tumult i kiosken Tips Pit i Viborg.

Overvågningsvideoerne fra kiosken afslører, hvordan Verhagen overfaldt sin 21-årige, chilenske ekskæreste, holdt hende fast, trak hende gennem butikken for at ende på et kontor, hvor han frarøvede hende penge, pung, pas og telefon.

Overvågningsvideoen her kommer formentlig til at spille en central rolle i retsagen mod Bernio Verhagen. 

- Da vi kommer frem, er kvinden voldsomt oprevet og bange. Hun fortæller, at manden har taget nogle personlige ting fra hende. Det er et umotiveret overfald, der kommer ud af ingenting med en meget stor aggression, som virker helt unødvendig, lød den dengang fra Christian Toftemark, der er efterforskningsleder hos politiet i Viborg.

Han bekræftede dengang, at det ikke var første gang, at parret var i kontakt med politiet.

- Vi har haft parret i vores søgelys gennem de seneste 14 dage, da der har været de her kæresteuoverensstemmelser, siger Toftemark.

I følge anklagemyndighenden har Bernio Verhagen gentagne gange i perioden fra oktober til november 2019 slået sin ekskæreste under et ophold på Palads Hotel i Viborg samt i en lejlighed i domkirkebyen.

Verhagens problemfyldte privatliv stopper dog ikke ved forholdet til sin chilenske ekskæreste. Verhagen er også anklaget for trusler mod den danske kvinde, der er mor til hans knap to år gamle datter. 

I slutningen af november blev der sat punktum i sagen om Bernio Verhagen, da Viborg FF ophævede kontrakten med den hollandske fodboldspiller.

Verhagen ringede angiveligt til datterens moder, der er bosiddende i Randers, og bad hende stoppe med at tale med medierne om ham. Efterfølgende ringede han til moderens far, som han prøvede at forklare det samme.

I en senere telefonsamtale med moderen truede han hendes far. Og disse trusler, og sidenhen også vidnetrusler mod sin datters mor, er derfor også en del af det omfattende anklageskrift mod Bernio Verhagen.

På flugt fra politiet

Bernio Verhagen blev efter det formodede overfald mod sin chilenske ekskæreste i Viborg varetægtsfængslet i fire uger. Ved en fristforlængelse blev han siden varetægtsfængslet i yderligere fire uger og sigtet for vold mod sin ekskæreste.

Bernio Verhagen blev den 26. november opsagt hos Viborg FF og derefter kørt direkte til politiet. 
Bernio Verhagen blev den 26. november opsagt hos Viborg FF og derefter kørt direkte til politiet. 
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

Kort før anholdelsen blev han fyret fra fodboldklubben Viborg FF. Det skete, fordi klubben mener, at den var blevet udsat for bedrageri, da den havde indgået en aftale med Verhagen under falske forudsætninger. Denne del af sagen er dog ikke en del af anklageskriftet og retssagen mod Bernio Verhagen.

Men efter fristforlængelsen den 16. december stak 26-årige Verhagen af fra politiet i Holstebro. Herefter gik den vilde jagt, hvor politiet ledte vidt og bredt efter Verhagen. Han blev fundet og igen anholdt mere end 12 timer efter flugten i en kælder i en etageejendom i Holstebro.

Corona-udbruddet forsinker sagen

I februar rejste anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi så tiltale mod den skandaleombruste fodboldspiller Bernio Verhagen. Anklageskriftet afslører, at der er tale om i alt 10 forhold, hvoraf størstedelen i følge politiet skal være fundet sted i Viborg.

Ifølge anklageskriftet har Verhagen flere gange i løbet af efteråret 2019 begået vold mod sin kæreste. Det er den samme kvinde, som han er tiltalt for at have voldtaget.

- Der er øget fokus på personligfarlig kriminalitet. Vedrørende voldtægtsforholdet er der sket en skærpelse, så strafferammen er på to år og seks måneder. I forhold til at stikke af fra politiet, så kan det give op til fire måneder, lød det tilbage i februar fra anklageren i sagen, Katrine Melgaard.

quoteEt af vidnerne kommer fra Chile, og eftersom hun jo ikke kan rejse til Danmark nu, så vil det betyde, at dommeren skal tage stilling til, hvornår den del af sagen kan gennemføres

Katrine Melgaard, anklager

Hun har endnu ikke lagt sig fast på, hvor lang en straf, hun vil gå efter, men der vil med Katrine Melgaards egen ord være tale om ”en fængselsstraf udmålt i år.”

Der er sat tre retsdage af til sagen mod Bernio Verhagen, men allerede nu står det klart, at sagen ikke vil kunne afsluttes indenfor den afsatte tid.

- Et af vidnerne kommer fra Chile, og eftersom hun jo ikke kan rejse til Danmark nu, så vil det betyde, at dommeren skal tage stilling til, hvornår den del af sagen kan gennemføres, forklarer anklager i sagen, Katrine Melgaard i dag til TV MIDTVEST.

Ifølge Verhagens forsvarer, Lars Thousig, så nægter Bernio Verhagen sig skyldig i alle forhold undtagen flugten fra politiet. 

Retten i Viborg tager hul på sagen klokken ni tirsdag morgen.

Den mystiske hollandske fupfodboldspiller gav i slutningen af november sidste år dette solo-interview til TV MIDTVEST.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.