Virtual Reality skal bruges som våben mod angst

En stor Virtual Reality-virksomhed er på vej til Viborg, og i den forbindelse var 200 kommunale medarbejdere inviteret til VR-messe

Virtual reality er det nye indenfor computerspil - men det kan bruges til meget mere end det. Det ved de i Viborg Kommune.

En stor virtual reality-virksomhed er på vej til Viborg, og derfor vil kommunen blive klogere på, hvad teknologien egentlig kan bruges til.

Derfor var over 200 af kommunens medarbejdere inviteret til messe, hvor de skulle blive klogere på, hvordan man for eksempel kan bruge Virtual Reality til at lette arbejdet i forhold til uddannelse og sundhed. 

Sidstnævnte er firmaet Level Rewind allerede godt i gang med at hjælpe med. Den Viborg-baserede virksomhed samarbejder allerede med Psykiatrien i Region Midtjylland. De vil bekæmpe angst og depression med Virtual Reality. 

Når man behandler folk, der har angst, er standardproceduren at udsætte patienten for det, som de er angst for i små doser sammen med en psykolog. Men det kan gøres billigere med Virtual Reality.

- Psykologerne kan bedre planlægge deres behandling. Hvis patienten er angst for at gå i skole, så kan vi lave en simulation af at gå i skole, hvor vi kan kontrollere, hvad der foregår, siger direktør og udvikler i Level Rewind, Fabio Cujino.

Man er efterhånden så langt med forsøgene, at man snart kan teste det på rigtige patienter, hvilket Fabio Cujino glæder sig meget til. 

- Jeg er en teknologinørd og jeg prøver at blande de teknologiske muligheder med, hvad folk har brug for, og det er det, jeg brænder for, siger direktøren. 

I marts blev det offentliggjort, at en amerikansk software-gigant, som blandt andet er specialister i Virtual Reality, lægger deres skandinaviske hovedsæde i Viborg.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.