Ville tvinge 16-årig til at spise død rotte

Fire drenge sigtet for groft overfald på bosted i Løgstrup.

Fire drenge i alderen 15-17 år blev tirsdag middag fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Viborg - sigtet for vold af særlig farlig karakter, ulovlig tvang og vidnetrusler.

Det drejer sig dog om fire drenge, der bor på det socialpædagogiske opholdssted Aktiv Weekend i Løgstrup. Ifølge sigtelsen har de overfaldet en femte beboer på stedet - en 16-årig dreng - som natten til mandag blev indlagt på sygehuset i Viborg. Urolighederne bundede tilsyneladende i, at den 16-årige blev beskyldt for at stjæle en trøje.

- Det er en ret alvorlig sag. Der er tale om vold begået af fire unge mennesker i forening over for en forurettet, og det er en voldsepisode, der har strakt sig over flere timer, så jeg synes, den er alvorlig, siger Mette Hermansen, der er advokaturchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

De fire drenge skulle angiveligt først have sparket den 16-årige i ansigtet og slået ham på kroppen. Herefter skulle de fire sigtede have tvunget offeret til at stikke hånden ind i en brændende jakke, så han fik brandvabler på hånden. Endelig skulle de have tisset på ham, hvorefter han blev tvunget til at tygge på en død rotte.

Ifølge anklageren erkender tre af de fire drenge sig delvist skyldig i sigtelserne, mens den fjerde nægter sig skyldig. De fire mistænkte er varetægtsfængslet i fire uger af hensyn til den videre efterforskning.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.