Viceborgmester om Wilbek-situation: Det er den rigtige prioritering

Nyheden om Ulrik Wilbeks hørelidelse gør viceborgmester Mads Panny trist, og han støtter Wilbeks valg om at prioritere i arbejdsopgaverne.

Både vælgere og en viceborgmester støtter op om Ulrik Wilbek, efter han har fået konstateret høretab.
Både vælgere og en viceborgmester støtter op om Ulrik Wilbek, efter han har fået konstateret høretab.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Medfølelsen til borgmester Ulrik Wilbek bliver nu også udtalt hos Viborg Kommunes viceborgmester, Mads Panny (S), der er ked af sin kollegas situation.

- Det er en rigtig ærgerlig situation for ham, og jeg håber, det bliver bedre, siger Mads Panny.

Det er primært opgaver i forbindelse med jobbet som formand for Kommunernes Landsforenings Socialudvalg, Ulrik Wilbek kommer til at skære ned på, mens borgmester-opgaverne bliver hans førsteprioritet. Og den prioritering er Mads Panny enig i.

- Det er den rigtige prioritering. Der er ingen tvivl om, at det arbejde, vi har i byrådet, og det arbejde, vi har for Viborg Kommune, det nære, det må være det vigtigste. Så det, synes jeg, er rigtig set.

Finder løsninger i fællesskab

Viceborgmesteren melder desuden klart ud, at arbejdsfordelingen mellem ham og Ulrik Wilbek også er noget, han er åben for at kigge på, hvis det bliver nødvendigt.

- Det kan nemt være, der kommer til at være lidt flere af de især repræsentative opgaver, hvor jeg måske skal tage lidt mere rundt. Det er jeg helt sikker på, at vi finder en løsning på, hvis der er brug for det, siger han.

Ulrik Wilbek siger selv, at han ikke forventer at stille op til Kommunalvalget i 2025, og med hørelidelsen ’Sudden deafness’ er den beslutning kun blevet endnu mere klar.

- Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men det afhænger af, hvor meget man kan hjælpe mig. Det er meget afgørende, og det vil jeg gerne afvente, udtaler Ulrik Wilbek.