Viborgs cheftræner stopper og skifter til FCK

Viborgs sportschef ærgrer sig over, at klubben mister sin cheftræner.

I flere uger har der været snak om, at Viborgs cheftræner, Jacob Neestrup, skulle indgå i trænerteamet hos FC København. Det er nu en realitet.

Viborg FF melder på sin hjemmeside, at Jacob Neestrup stopper i klubben grundet familiære omstændigheder og skifter til FCK. Her tiltræder han som assistenttræner 1. januar 2021.

- Vi er meget ærgerlige over at miste Jacob, som har været en stor del af en rigtig positiv udvikling her i klubben. Han har gjort et fantastisk stykke arbejde, og vi har strakt os meget langt for at finde en løsning, der kunne holde ham i Viborg, siger Viborgs sportschef, Jesper Fredberg og fortsætter:

- Vi har løbende talt med Jacob om situationen gennem de seneste måneder, men det har været vores holdning at holde fokus på det sportslige, og derved først træffe en endelig beslutning efter sidste kamp. Vi har i løbet af weekenden og mandag intensivt evalueret forskellige løsninger, og havde håbet at holde ham som minimum resten af sæsonen, men det har vist sig at være umuligt, og derfor færdiggjorde vi mandag en endelig aftale med FC København. Vi har forsøgt alt, og Jacob har både været vores første- og andenprioritet, men vi må erkende, at der ikke er noget at gøre i forhold til den familiære situation, som vi selvfølgelig har stor respekt for.

Sportschefen lægger vægt på, at Viborg FF ikke kan eller vil have en medarbejder, der insisterer på at være et andet sted.

Den private del er hovedårsagen

32-årige Jacob Neestrup forlader Viborg som førerhold i 1. division.

Han beskriver, at han har været glad for at være i klubben, men at det er hjemmefronten, der er skyld i, at han nu siger farvel.

- Min private situation har ændret sig markant, da min kone og jeg har adopteret en pige i sommer. Det kræver et stort arbejde i forhold til at få skabt relationer til hele familien, og det er umuligt at få til at hænge sammen med at være cheftræner og bosiddende i Viborg. Vi har givet det en ærlig chance det seneste halve år, og har overvejet mange forskellige løsninger, men vi er nået til den endelige beslutning, at det bedste for os som familie er at flytte hjem til København, hvor vi er tæt på resten af vores familie, og vi derfor kan give vores pige de bedste betingelser for at skabe relationer på samme vilkår som alle andres børn. Den private del er hovedårsagen, og sammen med den, så er der opstået en uventet, attraktiv mulighed for mig i FCK, som jeg har valgt at sige ja til, siger Jacob Neestrup.

Var savnet i København

Hos FC København er der nu stor glæde over at kunne præsentere Jacob Neestrup tilbage ti klubben, hvor han tidligere har været.

- Vi er meget glade for at byde Jacob velkommen tilbage i København, hvor vi har savnet ham, siger midlertidig sportschef William Kvist til FC Københavns hjemmeside.

- Han er i vores øjne et af landets allerstørste trænertalenter, det tidligere har vist sine store kvaliteter hos os og senest også i Viborg.

FC København har ambitioner om at bygge landets stærkeste setup omkring deres hold i Superligaen, og her mener William Kvist, at Jacob Neestrup passer perfekt ind.

Også FC Københavns cheftræner, Jess Thorup, ser frem til at arbejde sammen med den nye assistenttræner.

- Jacob er en ung, moderne og dynamisk trænertype, der kender klubben og spillerne helt ind til benet, hvilket er en stor fordel for alle. Samtidig er han en stærk karakter og vindertype både på og udenfor banen, som stiller krav til sig selv og sine omgivelser, siger Jess Thorup

Som spiller nåede Jacob Neestrup at repræsentere FCK tre gange. Han har tidligere været træner i klubbens talentafdeling.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.