Viborgenser på vej mod verdens top

Rasmus Kragh vil til maj blive én af blot 10 personer, der har besteget Mount Everest fra bjergets nordside.

27-årige Rasmus Kragh fra Viborg tager til maj hul på sit livs største udfordring, når han skal tilbagelægge 8.848 højdemeter på sin vej mod toppen af Mount Everest.

Når Rasmus Kragh står på toppen af verden vil han blive en del af en klub bestående af 2.500 personer, der alle er nået til tops med livet i behold. Størstedelen af dem med iltflasker som vigtige livsliner, men det bliver ikke en hjælp, som Rasmus Kragh kommer til at benytte sig af. Han vil nemlig gøre forsøget helt uden brug af iltforsyninger. Og for at toppe præstationen vil han gøre det solo - som blot én af 10 personer gennem tiden.  

Lige nu træner Rasmus Kragh intensivt frem mod det ultimative mål. Som del af sin træning har han tidligere på året besteget verdens sjettehøjeste bjerg Cho Oyu samt Manaslu, der er det ottehøjeste af sin slags – begge over 8.000 højdemeter.

- Jeg får trænet alle de tekniske udfordringer og får finpudset detaljerne, således at jeg ved nøjagtig hvad, jeg skal gøre, og hvad, der fungerer. Fysisk er det essentielt, at jeg vænner mig til det hårde arbejde: det er at klatre i den ekstremt tynde luft, og at jeg mentalt kender mig selv til fingerspidserne og ved, hvordan jeg skal tackle de situationer, der kan opstå, når man befinder sig i et ekstremt miljø, siger Rasmus Kragh.

Ekspeditionen er kommet på benene i samarbejde med erhvervslivet i Viborg og Viborg Kommune i projektet ”Viborg på Toppen”.

Den tidligere eliteløber Rasmus Kragh fra Viborg vil nemlig til tops i Himalaya på sin helt egen måde.