Viborgenser ny forsvarschef

50-årige Peter Bartram bliver nu landets øverste soldat.

Den 50-årige viborgenser Peter Bartram blev tirsdag udnævnt til ny forsvarschef.

Udnævnelsen sker efter indstilling fra Forsvarsministeriet, og han afløser Knud Bartels, der skal være formand for Natos militærkomité. Som noget nyt har man denne gang selv kunnet søge stillingen, og Bartram er altså valgt i et felt med flere ansøgere.

- Jeg har stor tillid til, at Peter Bartram kan bidrage væsentligt til at lede forsvaret sikkert igennem den udvikling og omstilling, som forsvaret skal igennem, siger forsvarsminister Nick Hækkerup.

International erfaring

Peter Bartram er født i Århus og har tidligere gjort tjeneste ved blandt andet Prinsens Livregiment i Viborg, Hærens Operative Kommando i Karup og KFOR i Kosovo. Han har desuden været chef for 1. brigade og har haft ansvaret for at sende syv kampggrupper til Afghanistan.

Han kommer fra en stilling hos Nato i New York og er dekoreret med ridderkorset af 1. grad og et hæderstegn for god tjeneste ved hæren i 25 år.

Peter Bartram bor privat i VIborg og regner også med at beholde huset i domkirkebyen. Han vil dog også forsøge at finde en lejlighed i København, da der nu er udsigt til meget lange arbejdsdage i hovedstaden.

Handlekraftig

Formanden for Hærens Konstabel og Korporalforening Flemming Vinther, der har siddet med i ansættelsesudvalget, betegner Bartram som en handlekraftig mand.

- Han er en dygtig og kompetent chef, som - er jeg sikker på - evner at involvere og inddrage både på chefniveau og blandt medarbejderne, siger Flemming Vinther.

Den nye forsvarschef fortæller i dette interview blandt andet, hvorfor han søgte stillingen - og hvordan han har det at skulle stå i spidsen for store forandringer og nedskæringer i forsvaret.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.