Viborg-vognmænd taber udbud

Et nyt udbud betyder, at et vognmandsfirma uden for Viborg Kommune nu overtager transporten af skolebørn, handicappede og ældre. De lokale vognmænd frygter en gentagelse af sidste års skandale, da kommunens rengøring endte i kaos efter et udbud

Arne Poulsen har kørt taxa i mere end halvtres år. Kørsel med skolebørn for kommunen er en vigtig del af omsætningen. Men nu er det snart slut.

- Det er jeg rigtigt træt af, for det er en livsstil. Jeg har kørt med de børn i 30 år.

Et udbud af den kommunale kørsel betyder, at de lokale vognmænd mister opgaven de næste fem år. De var otte millioner dyrere end det billigste bud på 37 millioner om året.

- Vi kan ikke køre til den pris, det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Så ville vi går nedenom og hjem alligevel, hvis vi skulle ned i det niveau, siger Jens Otto Vognsen, der er næstformand i Viborg Taxa.

Frygter kommunen gentager skandale

Vognmændene frygter at kommunen gentager fejlen fra udbuddet af rengøring på institutionerne, der endte i konkurs og en stor ekstraregning. Men taxasagen tåler ikke sammenligning med rengøringssagen, mener borgmesteren.

- Det her har med buskørsel at gøre. Det kan måles direkte, man skal komme til tiden, man ved hvor langt, man skal køre og hvilken service man skal yde, siger borgmester Torsten Nielsen (C).

Firma udenfor kommunen

Det er et vognmandsfirma fra Terndrup i Himmerland der har vundet langt det meste af kørslen. Og firmaet opfylder alle kommunens krav.

-Det føler jeg mig helt tryg ved. De er et firma, der kan løse opgaven, og de har opfyldt alle de krav, der er blevet stillet, siger Torsten Nielsen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.