Viborg vinder innovationspris

Viborg Kommune vandt i går aftes den årlige KTC Innovationspris. Det var projektet Sønæs, der er et klimatilpasningsprojekt, hvor en park kan håndtere store mængder vand.

I Viborg har de løst et klimaproblem på en innovativ måde. Det blev projektet sØnæs præmieret for i går aftes, da Viborg Kommune vandt den årlige KTC Innovationspris.

Den innovative pris havde i år fokus på, at temaet klimatilpasning, og her passede sØnæs lige ind.

I alt var tre projekter nomineret til prisen, hvor Viborg-projektet vandt med 48 procent af stemmerne.

- Det var en stor tilfredsstillelse. Det er vi meget glade for. Vi har lagt meget energi i projektet. Vi har haft et godt samarbejde med Energi Viborgo g VANDPLUS, der har støttet os, siger Jørgen Jørgensen, der er chef for Vand og Natur i Viborg Kommune til tvmidtvest.dk.

- Når vi så kan se, at det bliver taget så godt i mod af borgerne i Viborg by, så er det også dejligt at få et klap på skuldrene af kolleger i de andre kommuner, siger Jørgen Jørgensen.

sØnæs er en kombination af tre ting, som juryen har lagt vægt på i  nomineringen af projektet:

1) En rekreativ bypark: Viborg Kommune har fået en flot og velbesøgt bypark med nogle spændende byrumselementer i og omkring (regn-)vandet.2) En rensedam med klimasikring: Energi Viborg Vand A/S har fået en miljømæssig og klimasikret løsning til håndtering af separat regnvand - i form af en rensedam med kapacitet til en 100-års hændelse.3) En forbedring af vandkvaliteten i Søndersø, som hidtil har modtaget urenset regnvand.

Sådan skriver KTC om sØnæs.

Der var ingen pengepræmie til Viborg Kommune, til gengæld vandt de æren af at være innovative. Chefen for Natur og Vand er ikke i tvivl om, hvorfor projektet vandt:

- Kvaliteterne på sØnes er så åbenlyse, når man ser på det. Det er flot visuelt, og det er tydeligt at se, hvor meget det bliver brugt, siger Jørgen Jørgensen.

De to øvrige projekter var Klimakvarteret i Gladsaxe Kommune og et projekt omkring Usserød Å ved Fredensborg-, Hørsholm- og Rudersdal Kommuner.

Her ses et billede af Jørgen Jørgensen med prisen:

ktc.jpg

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.