Viborg vinder 3-0 og sender Horsens mod afgrunden

Viborg vandt den første af to kampe i Superligaens nedrykningsplayoff med 3-0 hjemme over AC Horsens.

Arkivfoto
Arkivfoto

Viborg står med de bedste kort på hånden i dobbeltopgøret mod AC Horsens efter en 3-0-sejr i det første opgør på Energi Viborg Arena fredag aften.

I en kamp, der var mere intens end køn, var viborgenserne bedst i første halvleg, og gik til pause foran 1-0 på et selvmål af Frederik Møller. I anden halvleg øgede Jung-Bin Park og Osama Akharraz til 2-0 og 3-0 på kontra.

Med mindre AC Horsens kan vende den nuværende stilling i returkampen på Casa Arena tirsdag, er Bo Henriksens tropper henvist til at spille kamp om at undgå direkte nedrykning.

Viborg var spillemæssigt i teten fra kampens start, hvor Horsens' bageste blev sat under et vist pres.

Men der skulle en dødbold til, før Viborg kom i front. Søren Reese steg til vejrs på et hjørnespark, og hans hovedstød ramte Frederik Møller i hovedet og røg ind bag en prisgivet Steve Clark.

Dermed var hjemmeholdet foran 1-0 efter 21 minutter.

I den intense første halvleg havde gæsterne fra Horsens ikke en eneste afslutning indenfor målrammen.

AC Horsens tiltvang sig dog et overtag rent spillemæssigt, men gæsterne havde overordentligt svært ved at få udbytte af anstrengelserne på banens sidste tredjedel.

Faktisk var Viborg farligere på kontrastød, end Horsens var på de mange indlæg, som gæsterne sendte mod feltet.

Serge Deblé var tæt på i et par omgange, og med et lille kvarter igen blev det så 2-0.

Gæsterne blev fanget højt oppe på banen, og så kunne sydkoreanske Jung-Bin Park efter samspil med Deblé øge til 2-0.

Horsens fortsatte presset, men blev yderligere afstraffet fem minutter før tid.

Indskiftede Osama Akharraz øgede til 3-0, kampens resultat, på et nyt kontraangreb.