Viborg vil også have landsstævne

Viborg har nu officielt ansøgt om at blive vært for DGI & DDS Landsstævne 2017. De skal nu konkurrere med Holstebro.

Det har været undervejs siden oktober, men nu har Viborg officielt ansøgt om værtsskabet for DGI & DDS Landsstævne 2017. Bliver man valgt som værtsby vil 25.000 idrætsudøvere gæste byen.

Ansøgningen blev afleveret til Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) og De Danske Skytteforeninger (DDS) i specialindrettede kurve med bl.a. en t-shirt og en DVD.

- Vi synes, at vi afleverer et særdeles flot bud på værtsskabet. Sammen med DGI Midtjylland og en lang række andre samarbejdspartnere har vi samlet alle gode kræfter i udarbejdelsen af et 100 % seriøst og spændende bud på en moderne motionsfestival i Viborg, siger projektleder Henrik Hauritz.

Bynært stævne i historiske rammer

Viborg håber ved stævnet at forene idræt, natur og historie i domkirkebyen. Og Viborg Byråd vil bevilge 20 mio. kr. til at afholde stævnet.

- Vi er i den grad klar til at være vært for landsstævnet i 2017. Vi står sammen på tværs af foreninger, erhvervsliv og kommune om, at vi vil det her. Vi kan få det til at ske, siger borgmester Søren Pape.

Udover Holstebro, skal Viborg kæmpe med bl.a. Aalborg, Vejle og Holstebro. Den endelige afgørelse offentliggøres til december.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.