Viborg vil bruge 20 mio. på landsstævne

Byrådet i Viborg kæmper for at blive værtsby for DGI's landsstævne i 2017.

Det kan godt være, Viborg Kommune i år har gennemført massive sparerunder, men den er alligevel klar til at poste millioner i at hente DGI's landsstævne til byen.

Ifølge beregninger fra tidligere landsstævner kan det koste cirka 20 millioner kroner at være vært for et landsstævne, men Jon Pugholm (V), der er næstformand i Viborg Kommunes kulturudvalg, mener, pengene er godt givet ud.

- For det første er min formodning, at der inden 2017, hvor landsstævnet skal finde sted, er kommet styr på økonomien. Desuden vil vi få pengene ind igen, fordi stævnet vil trække cirka 25.000 mennesker udefra ind midt i Viborg, hvor de vil kaste penge af til restaurationer og det øvrige erhvervsliv.

Landsstævne i midtbyen

Det er netop også Viborgs drøm om at trække stævnet ind midt i selve byen, der kan øge chancerne for at blive valgt til værtsby. Kulturudvalget arbejder med en plan, hvor området med byens søer vil blive inddraget til stævnet.

- Landsstævne-formen har ændret sig, og vi kan lave et mere bynært stævne og skabe et helt andet miljø omkring det, forklarer Jon Pugholm. Den ide var DGI's landsorganisation meget positive overfor, fortsætter han.

Konservative, Socialdemokratiet og Venstre står bag Viborgs ansøgning om at blive værtsby. Den endelige beslutning bliver truffet af DGI's topledelse i efteråret 2012.