Viborg vender 0-2 til sejr i jagten på superligabillet

FC Roskilde var foran 2-0 mod Viborg, som dog endte med at vende kampen og vinde 4-2 i den næstbedste række.

Viborgs Frederik Brandhof (til venstre) scorede et afgørende mål, da holdet torsdag aften vandt hjemme over FC Roskilde i 1. division. Mads Aaquist (til højre) scorede to gange for Viborg. (Arkivfoto)

Vejle er fortsat i front i den næstbedste danske fodboldrække, men forspringet skrumpede torsdag aften.

Forfølgerne fra Viborg FF vandt hjemme med 4-2 over bundproppen FC Roskilde og halede dermed tre point ind på Vejle.

I tirsdags tabte Vejle overraskende hjemme til Skive, og det åbnede en dør på klem i kampen om den enlige oprykningsplads til Superligaen. Kun nummer et rykker op.

Vejle fører rækken med 48 point efter 23 kampe, mens Viborg nu har syv point færre på andenpladsen.

Det så dog skidt ud for Viborg i første halvleg. FC Roskilde kom foran 2-0 på to mål af den 20-årige angriber Mileta Rajovic efter 17 og 27 minutter.

Men det lykkedes Viborg at vende det truende nederlag med fire mål på stribe i den målrige kamp.

Viborgs offensivspiller Mads Aaquist reducerede kort inden pausen. Og efter en times spil fik holdkammeraten Christian Sivebæk udlignet til 2-2 efter et oplæg fra Aaquist.

På et drømmemål af Viborgs midtbanespiller Frederik Brandhof kom hjemmeholdet foran 3-2 efter 69 minutter.

Brandhof fik masser af plads på midten af banen og hamrede bolden ud i den ene side af målet på et fornemt langskud.

Aaquist lukkede og slukkede med endnu et flot mål, hvor han fik høvlet bolden over i det lange hjørne til slutresultatet 4-2.

I næstsidste spillerunde gæster Viborg rivalerne fra Vejle i en indbyrdes kamp, der kan blive afgørende i kampen for oprykning til Superligaen.

Roskilde er med nederlaget placeret på sidstepladsen med 20 point efter 23 kampe.

Sjællænderne har syv point op til Nykøbing FC over nedrykningsstregen. Der resterer ti spillerunder i 1. division.