Viborg-træner: Nu bliver det rigtig spændende

Efter sejre til både Viborg og Silkeborg i søndagens kampe er duellen mellem de to hold fortsat i fuld gang.

Med søndagens 1-0 sejr over Hvidovre på udebane har Viborg FF sørget for, at spændingen er intakt helt frem til sidste spillerunde.

Silkeborg er øverst i tabellen med 58 point, men Viborg er kun et enkelt point efter på andenpladsen, og dermed kan førstepladsen og en direkte oprykning til Superligaen stadig lade sig gøre.

- Snakken efter kampen gik på, at vi fik gjort vores arbejde. Nu bliver det rigtig spændende på lørdag. Det kan blive en festdag for os, siger cheftræner i Viborg FF, Steffen Højer, til Viborg Stifts Folkeblad.

Krydsede fingre i Viborg

Afgørelsen er dog ude af Viborg FFs hænder. Silkeborg skal blot vinde over Nykøbing for at tage den samlede førsteplads - uanset hvordan det går VFF i hjemmekampen mod Fremad Amager.

I værste fald er Viborg sikret en andenplads, hvilket vil betyde playoff-kampe om en plads i Superligaen.

- Der venter en vild kamp, som vi skal vinde, men vi skal huske, at Fremad Amager også skal vinde - ellers mister de nok tredjepladsen, så det bliver forhåbentlig to hold, som går efter at vinde og spille ordentlig fodbold - og så må vi være kyniske, siger Steffen Højer til Viborg Stifts Folkeblad.

Rækkens nummer et efter 33 spillerunder rykker direkte op i Superligaen, mens nummer to og tre skal møde superligahold over to playoffkampe om en billet til den bedste række i næste sæson.

Se TV MIDTVESTs serie Fodboldfamilien fra den 15. maj 2019: Viborg FFs nye sportschef er ikke i tvivl om, at Viborg hører hjemme i Superligaen. Men lige nu er det udfordring at være sportschef, for klubben har svært ved at lave kontrakter, før man ved, om den står på Superliga eller 1. division efter sommerferien.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.