Viborg til kamp for industri-arbejdspladser

Viborg Kommune er gået til kamp for områdets industriarbejdspladser. I dag åbnede et helt nyt Center for Industri i Bjerringbro.

Viborg Kommune er gået til kamp for områdets industriarbejdspladser. I dag åbnede et helt nyt Center for Industri i Bjerringbro.

Tanken er, at der her skal være plads til iværksætteren med den gode ide, men også plads til at hjælpe eksisterende virksomheder med at skabe nye produkter.

- Der er så mange omkring os, der egentlig har rigtig gode ideer. Ofte er det egentlig kompetencen eller viden, der mangler, siger direktør i det nye center, Johnny Overgaard.

6000 færre industriarbejdspladser årligt

Gennem de seneste 45 år er der i gennemsnit årligt forsvundet knapt 6.000 industriarbejdspladser. Og den udvikling vil Viborg Kommune have bremset.

På Hydraflex i Viborg laver de komponenter til hydraulik. Her mærker de konkurrencen.

Der er 33 ansatte, konkurrencen er skarp, og direktøren håber, at et nyt center for industri kan være med til at udvikle virksomheden.

- Vi laver alting selv og det er jo fint, men det kan også betyde, at man nogle gange går lidt i stå, fordi man bliver ved med at gøre tingene på den samme måde. Og så har vi brug for inspiration udefra, siger direktør i Hydraflex, Niels Rahbek.

I løbet af et par år skal Hydraflex købe nye maskiner til at dreje og fræse i metal. Det er en stor investering, hvor virksomheden har brug for uvildig rådgivning, som den, de håber på at kunne få gennem Center for Industri.

På landsplan er antallet af industriarbejdspladser nede på 285.716.

Viborg er landets sjette største industri-kommune med 7.300 arbejdspladser tilbage i produktionen.

Med et nyt Center for Industri er målet nu som minimum at fastholde det antal, men også gerne få det til at vokse.

Se mere i vores nyhedsudsendelse 19.30:

Et nyt Center for Industri skal forsøge at hjælpe virksomhederne i Viborg Kommune til udvikling og flere arbejdspladser.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.