Viborg tænder lys for terrorofre i Frankrig

- Vi vil gerne med den her fredelige aktion stå sammen bredt, siger initiativtageren.

Mandag eftermiddag har man kunnet komme forbi Viborg Domkirke og tænde et lys.

- Idéen til det her tiltag kom, efter at vi som så mange andre blev foruroliget og bekymret over de brutale terrorhandlinger, som har ramt Frankrig de seneste uger. Og så vil vi gerne med det her tiltag ære de afdøde og også vise medfølelse og sympati for familierne og menigheden i Nice, hvor tre blev dræbt i sidste uge, forklarer Peter Fischer-Nielsen til TV MIDTVEST.

Han er stiftspræst for Kirken i verden, som er et udvalg i Viborg Stift, der arbejder med folkekirkens møde med andre kulturer, religioner og trossamfund.

En kvinde tænder et lys.
En kvinde tænder et lys.

- Vi vil også gerne vise, at vi her i Danmark tager tydeligt afstand fra terrorisme, ekstremisme og vold i alle afskygninger, og derfor håber jeg også, at der kommer mange og tænder lys her, fortsætter han.

Tror du, det er noget, folk i Viborg går op i?

- Jeg tror, der er mange, som bliver rystet over at se en skolelærer blive halshugget og se fredelige mennesker blive stukket ned med kniv i en kirke. Det er steder (skole og kirke, red.), vi bør stå sammen om at værne om, og så lige pludselig kan man ikke engang føle sig sikker her. Og det, tror jeg, har rystet mange. Og det er også derfor, det er vigtigt, at vi viser, at her hos os vil vi godt kunne beskytte vores skolelærere og kunne gå i kirke uden at være bange for terrorhandlinger.

Han håber også, at det ikke kun er kristne, som dukker op og tænder et lys.

- Vi vil gerne med den her fredelige aktion stå sammen bredt – også muslimer, jøder og folk fra andre trossamfund, afslutter Peter Fischer-Nielsen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.