Viborg Stift indsamler konfirmationstøj

Det er moderne at genbruge, og det vil Viborg Stift med biskoppen i spidsen udnytte. De indsamler nu brugte konfirmationssæt, så de kan blive brugt igen.

Når konfirmanderne skal fejres sker det gerne i flotte kjolere og blazere, men i følge biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjær, er der ingen grund til at konfirmationen bliver en forbrugsfest. Derfor indsamler de nu de brugte sæt - og giver dem væk gratis.

- Sådan en fin kjole her - det er jo synd og skam, den kun skal bruges en gang, konstaterer biskop Henrik Stubkjær med en brugt konfirmationskjole i hænderne.  

Nu skal konfirmationskjolerne og blazerne ikke længere samle støv i skabet men i stedet have sig endnu en fest.

- Nogle har måske ikke helt så mange penge at putte i det, som andre har - men her er der så en mulighed for at kunne få noget ganske fint tøj, og så måske bruge pengene til maden eller lidt mere til gaven til konfirmanden, siger han.

En konfirmation bliver hurtigt en større udskrivning. Her kan et sæt tøj gøre en stor forskel.

- Jeg oplever rigtig mange gange, også i løbet af de år jeg har været præst, at der er familier der har været hårdt trængt, hvor det her er en kæmpe hjælp, siger ungdomspræst Trine Houstrup.

7.a på Overlund skole ved Viborg er lige startet til konfirmationsundervisning og selvom gratis tøj er godt, skal der nok lidt overtalelse til.

- Jeg synes det er en ret god idé - fordi hvis man ikke ved hvad man skal have på og man kan finde noget der er fedt derinde, så kan man finde noget der er gratis, siger Josefine Elb. 

- Jeg synes det er en okay idé. Men jeg ved ikke om jeg selv kunne finde på det, for jeg synes det et lidt fedt på en speciel dag med noget specielt tøj. Men jeg synes det er en god idé for dem der ikke lige har så mange penge siger Alfred Bilenberg. 

De flotte sæt er til alle - men biskoppen ved godt, at han ikke skal konkurrere med butikkerne. 

- Det vil jo være en lillebitte gruppe, der kan komme ind og finde noget der passer her - men for den lille gruppe vil det være rigtig godt, fastslår han. 

Viborg Stift har indtil videre indsamlet 40 sæt konfirmationstøj som kan afhentes gratis.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.