Viborg sled sig til sejr over tandløse AGF

Viborg har i de seneste sæsoner haft et god tag på AGF - fredag blev det til en ny sejr efter mål af Jeppe Curth.

Arkivfoto
Arkivfoto

Viborg snuppede den sjette sejr i efteråret i Superligaen, da holdet hjemme besejrede AGF 1-0 fredag i kampen mellem Alka Superligaens oprykkere.

Viborg vandt i kraft af topscorer Jeppe Curths fine scoring efter godt et kvarters spil.

Hjemmeholdet begyndte kampen bedst og Viborg-spillerne slap faktisk aldrig grebet, selv om AGF også fik sine chancer i støvregnen i Viborg.

Det var dog som om, at Viborg-spillerne hele tiden var klar til at følge op, når en chance så ud til at være tabt, og deres vilje var generelt en kende større.

Måske havde den uafgjorte udekamp mod topholdet FC København i sidste uge også givet et skud selvtillid til de grøn- og hvidstribede.

Viborg havde i flere omgange lagt pres på AGF, da Jeppe Curth gjorde det til 1-0 i 16. minut.

Jonas Kamper sendte Serge Deblé mod baglinjen og hans gode aflevering skråt bagud spillede Jeppe Curth fri midt for mål. Han har haft succes med hovedstød i denne sæson, men denne gang viste den 31-årige angriber, at han også kan sparke bolden ind.

Det var Curths femte scoring i sæsonen. Han er topscorer på Superligaens mindst scorende hold, som før fredagens kamp kun havde lavet 14 mål i 16 kampe.

Stor chance i overtiden

AGF skabte ikke meget helt fremme, men holdet satsede mere i slutfasen. Gæsterne overtog også spillet, men ingen var i stand til for alvor at presse sig igennem Viborgs defensiv.

I 89. minut var AGF'erne tæt på et par gange. Kim Aabech fik fat i en returbold, men tilskuerne i Viborg slap med skrækken.

I kampens overtid burde Mathias Wichmann have slået sejren fast i et godt kontraangreb, men han forsømte en stor mulighed.

Med sejren rykker Viborg forbi AGF og indtager niendepladsen i Superligaen. Viborg har nu 21 point for 17 kampe. Det er samme pointtal som nummer otte OB, men fynboerne har spillet en kamp færre.