Viborg-SF'er kæmper for næstformandspost

Signe Munk fra Viborg vil være næstformand i SF.

Tidligere byrådsmedlem i Viborg Signe Munk stiller op til en af de to næstformandsposter i SF. I følge Information stiller hun op sammen med tidligere næstformand Tonni Hansen

- SF har aldrig kun været en formand. SF er en bevægelse. Den bevægelse skal vi have sat i gang igen efter en turbulent tid, siger Signe Munk til avisen.

- Både Signe og jeg har stor organisatorisk erfaring, som vi gerne vil bruge, så vi kan få gejsten tilbage ude i de lokale partiforeninger, siger Tonni Hansen til Information.

Posterne som næstformænd i SF er ledige, fordi Peter Westermann trak sig fra posten i forbindelse med debatten om salget af Dong-aktier til Goldman Sachs.

Den anden næstformand, Mette Touborg, meldte sin afgang som næstformand i forbindelse med at Annette Vilhelmsen trak SF ud af regering og gik af som formand.

Information har forsøgt at få en kommentar fra SF's nye formand Pia Olsen Dyhr, men hun ønsker ikke at kommentere Signe Munks og Tonni Hansens kandidatur, før landsledelsen har holdt sit første møde efter landsmødet sent søndag eftermiddag.

Ifølge avisen, så er der uofficielt opbakning til de to kandidater fra SF's nye ledelse.