Viborg-producer vinder stor pris på verdens største animationsfestival

Det Viborg-baserede animationsstudie Nørlum har været med til at producere filmen Calamity, der har vundet hovedprisen ved animationsfestivalen i Annecy.

Calamity Jane var en kendt revolverkvinde i det vilde vesten i 1800-tallet. Foto: Maybe Movies og Nørlum

Calamity Jane var en kendt revolverkvinde i det vilde vesten i 1800-tallet. Foto: Maybe Movies og Nørlum

1 af 2

Om filmen Calamity

Filmen er et portræt af Calamity Janes liv og er baseret på sande beretninger. Hun beskrives som en legendarisk revolverkvinde fra 1800-tallets vilde vesten og er berømt for sit kærlighedsforhold til Wild Bill Hickok. Filmen har fokus på Calamity Janes unge år.

Se mere

Der er stor glæde hos Animationsstudiet Nørlum fra Viborg. 

De kan fejre, at filmen Calamity, som Nørlum er co-producent på, har vundet hovedprisen Cristal ved animationsfestivalen i Annecy. 

- Jeg er meget glad og stolt. Det er den største pris på den største animationsfestival i verden, så man kan ikke få et bedre skulderklap. Vi er nu i selskab med verdens bedste animationsstudier, siger Claus Toksvig Kjaer, der er den danske producer af filmen.

Nørlum har produceret filmen sammen med franske Maybe Movies.

Trailer for filmen Calamity.

Amerikansk version på vej

I år har corona-pandemien aflyst den fysiske festival og prisoverrækkelsen, så vinderne fik besked over telefonen, og festivalen blev sendt digitalt.

Nørlum er nu ved at lægge sidste hånd på den danske udgave af filmen, der forventes at få biografpremiere i midt januar 2021.

Læs også Ingen Oscar til Viborg-film

- Vi skal klart lave en amerikansk version af filmen også. Da der er tale om en så stor legende som Calamity Jane, så sker der noget helt andet med min mailboks. Folk er meget interesserede, siger Claus Toksvig Kjaer.

I den danske udgave af filmen lægger blandt andre Nikolaj Coster-Waldau, Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen og Mikkel Boe Følsgaard stemmer til figurerne.

I 2015 var Nørlum nomineret til en Oscar for bedste animationsfilm med filmen Sange fra havet.

Calamity forventes at komme ud i de danske biografer i januar 2021. Foto: Maybe Movies og Nørlum