Viborg på fornem UNESCO-liste: - Det er en fantastisk god nyhed

Animation og visuel formidling ligger til grund for, at Viborg Kommune er at finde på UNESCO Creative Cities-liste.

Viborg har i mange år i Danmark været kendt for det store fokus på animation og visuel formidling. Nu bliver kommunen inkluderet i et fornemt selskab netop på grund af dette fokus.

Det er UNESCO, der har inkluderet Viborg på den fornemme liste ”UNESCO Creative Cities” i kategorien ”media arts”.

- Det er en fantastisk god nyhed, som gør mig rigtig stolt på vegne af alle de mange gode private og offentlige kræfter, som i mange år har arbejdet sammen om at gøre Viborg Kommune til et kraftcenter for visuel kreativitet. UNESCOs udpegning gør os til medlem af en stærk, international familie og giver os en enestående platform til at udbrede og udvikle arbejdet med visuel formidling både nationalt og internationalt, siger Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek til kommunens hjemmeside.

På listen i kategorien ”media arts” er også byer som Lyon i Frankrig og Toronto i Canada.

Visuelt DNA

Det er Viborg Kommunes indsats på animationsområdet gennem de seneste 30 år, der har været udslagsgivende for UNESCO i udpegningen.

Kommunen må dog vente lidt tid på officielt at være indlemmet på listen. Det sker nemlig først i juni 2020 ved en stor begivenhed i Brasilien.

Derfor er der god tid til at planlægge fejringen.

- Nu går vi i dialog med alle relevante aktører, så vi kan få arrangeret en flot begivenhed, der kan markere udnævnelsen. Hvad det bliver for en begivenhed, ved jeg ikke - men at det bliver en stor, visuel oplevelse, kan jeg godt love, siger Ulrik Wilbek.

I 2019 vedtog byrådet i Viborg den første animationsstrategi. Fem år senere kommer belønningen fra UNESCO.

Herunder kan du se Viborg Kommunes videoansøgning til UNESCO Creative Cities.