Viborg-offensiv sprudler i målrigt drama mod OB

Viborg slog OB 3-2, da klubben fra domkirkebyen mødte OB, i en kamp som indeholdt masser af mål og drama.

Viborgs Sebastian Grønning (9) fejrer et af sine to mål mod OB.

Det var en underholdende affære, da Viborg fredag aften slog OB 3-2 på udebane.

Begge hold havde inden kampstart syv point op til Silkeborg IF, der indtager sjettepladsen i 3F Superligaen. Sejren til Viborg betyder, at holdet nu er fire point efter Silkeborg.

OB havde særligt i første halvleg store udfordringer med Viborgs høje pres, som tvang fynboerne til at spille langt, hvilket udeholdet havde fint styr på.

Viborg blev farligst, når mandskabet spillede tidligt dybt, da OB-bagkæden i store dele af kampen ikke var afstemt, og det var også sådan, at udeholdets to første mål blev scoret.

Efter 8 minutter og 17 sekunder rejste OB-fansene sig op for at hylde Lars Høgh med applaus og sang. Lars Høgh nåede 817 kampe i klubben, og derfor skete det meget symbolsk på dette tidspunkt i kampen.

Der var nok at smile af for Viborg-spillerne.

Efter en tæt indledning satte Viborg sig hurtigt på spillet, hvor særligt kantspilleren Younes Bakiz var i spillehumør.

Netop Bakiz stod for en flot assist, da Viborg bragte sig foran. Efter et par vævre driblinger fandt han på modsatte kant Tobias Bech, som køligt scorede til 1-0.

Efter 35 minutter scorede Viborg til 2-0. Justin Lonwijk modtog en bold i dybden, hvorfra midtbanespilleren fandt Sebastian Grønning. Her svigtede skarpretteren ikke.

Anden halvleg startede som lyn og torden. OB-angriberen Max Fenger blev nedlagt i feltet, og Issam Jebali var stensikker fra 11-meterpletten.

OB pressede i de efterfølgende minutter på, men det var Viborg, der bragte sig på 3-1, da Grønning endnu en gang kom på måltavlen på et hovedstød fra tæt hold.

Jebali blev dobbelt målscorer, da han reducerede til 2-3, men blev i slutfasen udvist, da dommeren mente, at angriberen filmede, og dermed gav ham det andet gule kort i kampen.