Viborg: Ny skadestue fik travlt fra start

Regionshospitalet Viborg åbnede i dag en ny skadestue - og den fik en travl start.

I dag åbnede Regionshospitalet Viborg en helt ny skadestue, og der gik ikke lang tid fra flag og fejring, til de første patienter væltede ind. 

Det er helt klart en opgradering af den akutte modtagelse.

Thomas Nielsen, Akutlæge, Regionshospitalet Viborg.

Akutlæge Thomas Nielsen havde derfor nok at gøre med både at holde styr på patienterne og de nye omgivelser. 

- Det skaber lidt tumult, men heldigvis har vi styr på patienterne, det er det vigtigste, siger Thomas Nielsen. 

I dag er første arbejdsdag for Thomas Nielsen og kollegerne i den spritnye skadestue. Der udover nye lokaler også byder på helt nye måder at arbejde på. 

Thomas Nielsen havde svedperler på panden efter en hektisk første dag i de nye lokaler. 

- Nu kan vi tage imod to patienter på samme tid, det kunne for eksempel være et par som er kørt galt i bilen, hvor vi har brug for at tilse dem på én gang, fortæller Thomas Nielsen mens han viser rundt i de nye lokaler. 

- Det her er meget bedre end det vi havde før. Vi har meget mere plads nu og mere udstyr, det er helt klart en opgradering af den akutte modtagelse, siger Thomas Nielsen, der nu håber det nye kan være med til at redde flere. 

Sara Skov Storgaard var en af de første patienter. Hun kom ind med ondt i hjertet:

- De var meget smilende og de tog godt imod os ude i receptionen, siger Sara Skov Storgaard. 

Skadestuen er en del af det nye akutcenter, som også indeholder lægevagt, akutafdeling, operationsstuer, Skopi-klinik, Røntgen og Scanning og tre sengeafsnit. Den første patient med ambulance kom 10 minutter efter åbningen. 

- Det viste os, at vores traumestue er væsentlig bedre indrettet end i vores gamle rammer. Blandt andet skal vi ikke køre flere etager op for at få patienten scannet, det kan vi nu i stedet gøre lige ved siden af traumestuen, siger Trine Agerskov, der er Oversygeplejerske på Regionshospitalet Viborg.

Den officielle indvielse af hele akutcentret er først i december, hvor alle afdelinger efter planen er på plads i det 25.000 kvadratmeter store akutcenter.