Viborg Museum lukker i fem år

Sæt kryds i kalenderen i år 2021, hvor det nye Viborg Museum forventes at kunne åbne.

Viborg Museeum lukker i cirka fem år fra 1. januar 2017. Det oplyser museumschef Brian Wiborg i en pressemeddelse. 

Sidste dag besøgende kan komme forbi er dermed 30. december, hvorefter nedpakning af tømning af museets bygninger på Hjultorvet i byen begynder. 

Der er dog en en ekstra mulighed for at komme forbi til en særlig dag i det nye år. 

- Vi har aller-allersidste dag lørdag den 28. januar, hvor der er gratis adgang for alle, så folk kan komme forbi og se museet for sidste gang. Samtidig til vi præsentere planen for det kommende år, siger Brian Wiborg til tvmidtvest.dk. 

Museumsaktivitererne skal nemlig ikke stå stille, selv om museet lukker. Viborg Museum vil skifte navn til Nyt Viborg Museum og angribe rollen som lokalmuseum ved på en ny og spændende måde at rykke sine formidlingsaktiviteter ud i byrummet og på sociale medier, lyder det i pressemeddelelsen. Og de nærmere planer omkring det projekt præsenteres netop den 28. januar. 

Og om cirka fem, forventer Viborg Museum at kunne invitere indenfor igen. Denne gang i en anden bygning, Viborgs tidligere landsretsbygning. 

Museet har haft et fantastisk 2016 takket være massiv publikumstilstrømning til en særudstilling om Olsen-Banden. Der var så mange besøgende, at Viborg Museum måtte lukke dem ind i hold.  

Olsen Banden-udstillingen på Viborg Museum har været en giga-succes. I dag rundede de 50.000 gæster.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.