Viborg Museum er begyndt at flytte over 3000 genstande

Viborg Museum er netop gået i gang med at flytte et helt museum. Alt skal pakkes ned og rykkes, og det kommer til at tage et helt år.

Viborg Museum er netop gået igang med en flytteopgave af de helt store. Alle udstillinger og alle genstande skal tages ned og gemmes væk. For museet lukker, og det åbner først igen om fem år, og det tager tid, når man skal have fat i over 3000 museumsgenstande. 

Museumsinspektør Stine Rasmussen har fået tjansen som flyttemand og begyndte for en uge siden. I løbet af det næste års tid skal hun pakke hele museet ned.

- Nu her i sidste uge pakkede jeg tennisketchere ind og bikinier. Nu er det så skalpeller, sakse og operationssave, så det er noget forskellige ting siger hun med et smil på læben. 

Viborg Museum har været lukket siden nytår. Det skal nemlig flytte til en ny adresse i byen - den tidligere Vestre Landsret.  Der kommer dog til at gå fem år, før museet er klar til at åbne i de nye lokaler.

- Vi har en lang projekterings- og udbudsperiode foran os, hvor landsretten skal renoveres, og så først derefter kan vi komme ind og lave udstillinger i den gamle landsret, siger museumschef Brian Wiborg. 

I den mellemliggende periode vil museet lave udstillinger uden for huset.

- Jeg tror faktisk, at man vil opleve, at Viborg Museum bliver endnu mere synlige end vi nogensinde har været før, fordi vi bliver tvunget til at skulle ud og formidle historien alle andre steder end i vores egen bygning, siger museumschefen.

Indtilvidere er der dog et stort arbejde foran med nedpakningen. De mange genstande skal ikke kun pakkes ned, men også registreres, så de kan findes igen.

- Det nytter jo ikke noget, at vi bare hurtigt smider dem i nogle flyttekasser, og så kan vi ikke finde det igen, når vi skal til at lave det nye Viborg Museum. Der er nødt til at være system i det, fortæller Stine Rasmussen, mens hun pakker endnu en museumsgenstand ned. 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.