Viborg Kommune og Team Danmark indgår ny fireårig aftale

Viborg Kommune og Team Danmark indgår ny samarbejdsaftale, der sikrer rammerne for det videre arbejde med talentudviklingen og eliteidrætten i Viborg Kommune.

En ny fireårig aftale om at fremme eliteidrætten i Viborg Kommune blev torsdag aften underskrevet til håndboldkampen mellem Viborg HK og TTH Holstebro af Viborg Kommunes borgmester Torsten Nielsen, formand for Viborg Elite og kulturvalget Per Møller Jensen og Team Danmarks direktør Lone Hansen.

- Viborg Kommune er stolte over fortsat at være en af Danmarks 22 elitekommuner, og vi ser frem til at styrke arbejdet med vore lokale talenter yderligere. Vi har nu en stærk platform, og vi skal fortsætte ad den ambitiøse og målrettede vej i Viborg Elite, udtaler Formand for Viborg Elite og Kultur- & Fritidsudvalget Per Møller Jensen.

Direktør i Team Danmark Lone Hansen glæder sig over, ”at Viborg Elite er kommet rigtig godt fra land og på rekordtid har udviklet et godt og solidt samarbejde med både foreninger og uddannelsesinstitutioner i kommunen.”

Viborg Kommune, Viborg Elite og Team Danmark har valgt at prioritere seks sportsgrene i aftalen. De seks sportsgrene er:

  • Fodbold
  • Håndbold
  • BMX
  • Gymnastik
  • Svømning
  • Atletik (herunder løb)

Ny idræt på listen er atletik, som er blevet godkendt af Dansk Atletik Forbund. I atletik har der de sidste fire år været igangsat et særligt udviklingsforløb i kommunen for at få sporten på den prioriterede eliteliste.

I det daglige er Viborg Elite forankret i Viborg Idrætsråd, der er tovholder på projektet og dermed arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for eliteidrætten i kommunen. 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.