Viborg Kommune næsten færdige med budgettet

På budgetseminaret har Viborg Kommune forhandlet budgettet for kommunen i de kommende år, og visse ting er allerede faldet på plads.

Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Fremtiden for Viborg Kommune bliver i disse dage forhandlet på et såkaldt budgetseminar. Alle gruppelederne fra de forskellige partier har været samlet i de sidste to dage. 

Seminaret finder sted på KnowHowZ i Bjerringbro, og den samlede plan bliver offentliggjort på tirsdag, men der er allerede kommet visse informationer frem, da enigheden er begyndt at tegne sig. 

I går kunne TV MIDTVEST bekræfte, at Vinkelvej-skolen officielt blev skrinlagt, og at Mercantec-bygningerne blev sat til salg. 

Læs også Mercantec-bygningerne til salg: Viborg vil bygge ny skole

Men derudover tegner det til, at der bliver betalt parkering i Viborg midtby. I en pressemeddelelse fra Viborg Kommune fremgår det, at der tegner sig et flertal for at indføre betaling på parkering i midtbyen, dog med to timers fri parkering. 

Budgettet kører fra 2018-2021 og i den periode vil der blive afsat 40 millioner kroner til "byfornyelse og cykelstier udenfor Viborg by". 

Budgettet er endnu ikke færdigforhandlet. Gruppelederne vil samles igen på mandag, hvorefter de vil offentliggøre budgettet tirsdag d. 29. august.