Viborg Kommune i internationalt samarbejde

Viborg Kommune og udenrigsministeriets Invest in Denmark skal samarbejde om at tiltrække flere udenlandske investeringer som Apple-aftalen.

I kølvandet på Apples milliardinvestering fra sidste år, skal et nyt samarbejde nu skaffe lignende aftaler til Viborg og resten af Danmark.

Viborg Kommune har indgået en tre-årig aftale med Udenrigsministeriets Invest in Denmark, der skal få lignende aftaler i hus.

Udenrigsminister Kristian Jensen ser aftalen som et spændende projekt.

- Udenrigsministeriets globale netværk og Viborg Kommunes lokalkendskab er em stærk kombination. Timingen er også helt rigtig, fordi vi kan udnytte det momentum, som Apple's investering i et datacenter har skabt.

Som en del af aftalen skal Viborg Kommune finansiere en medarbejder på Innovation Centre Denmark i Silicon Valley i USA samt en medarbejder i Viborg Kommune.

Førstnævnte skal forsøge at lokke udenlandske investorer til Danmark. Især med fokus på de sektorer, hvor det kommende datacenter skaber nye muligheder.

 - En investering som Apples er ikke hverdagskost i Viborg - eller i Danmark for den sags skyld. Derfor gør vi selvfølgelig også alt, hvad der står i vores magt for at få så meget ud af investeringen som muligt, siger borgmester Torsten Nielsen.

Invest in Denmark vil bruge erfaringerne til at inddrage andre kommuner i arbejdet med at gøre Danmark attraktiv for udenlandske investorer.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.