Viborg Kommune er grebet til lommerne: Ansætter mange nye pædagoger

Normeringen i daginstitutionerne har længe været kritiseret. Ikke mindst i Viborg Kommune. Nu sker der dog noget.

En sen julegave er kommet til børnefamilierne i Viborg Kommune.

Normeringen i kommunens daginstitutioner har længe været kritiseret, men nu er der fundet penge til at ansætte flere pædagoger, der kan tage sig af kommunens yngste borgere.

- Det er helt vildt godt. Det er vigtige penge. Det er den bedste investering, som Viborg Kommune kan lave, siger Marianne Gaardsdal, der er formand for Viborg Forældreorganisation.

Der kom i høj grad fokus på normeringerne i Viborg Kommune, efter at TV 2-dokumentaren ”Eksperimentet med vores børn” viste scener fra en børnehave i Viborg. Her kunne man se børn, der manglede nærvær fra voksne. Efter dokumentaren og det efterfølgende pres fra forældre og organisationer har kommunen taget et grundigt kig ned i kommunekassen. Her har de fundet omkring 15 millioner kroner, som de har valgt at bruge på opnormering.

- Jeg har jo været enig i det synspunkt, som mange har fremført med, at vi trængte til at løfte dagtilbudsområdet. Det får vi nu, siger Per Møller Jensen, der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune. 

De mange millioner betyder, at kommunen kan ansætte mellem 30-35 nye pædagoger.

Ekstra hænder er tiltrængt

Børnehaverne i Viborg Kommune er derfor i gang med at ansætte på livet løs. En af dem, der søger en ny pædagog, er Børnehuset Lupinmarken. Her betyder et ekstra sæt hænder meget.

-  Vi vil kunne få flere stunder med børnene, hvor vi kan fordybe os med få børn, eller vi kan tilbyde børn med særlige behov noget ganske ekstra, siger Lise Bech Madsen, der er leder i Børnehuset Lupinmarken.

Står du og mangler et job som pædagog, kan du se alle jobopslagene her.

Politikerne i Viborg kommune har lyttet til kritikken og opnormerer.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.