Viborg Kommune bygger skole til 211 millioner: Skal være samlingssted for en hel bydel

I Overlund får de i 2023 en ny skole, der skal kunne huse 750 elever. Byggeriet kommer til at koste 211 millioner kroner.

Nogenlunde sådan her kommer Lysningen i Overlund til at se ud.
Nogenlunde sådan her kommer Lysningen i Overlund til at se ud.
Foto: Viborg Kommune

De har god grund til at glæde sig i Overlund i Viborg Kommune. I 2023 åbner en ny skole i byen, som kommer til at være lidt mere end det sædvanlige.

quoteVore ønsker i det meget ambitiøse og krævende byggeprogram er fuldt ud indfriet

Mads Panny, formand, Kultur- og Fritidsudvalget, Viborg Kommune

Byrådet har nemlig valgt det af de fem forslag, sparkede benene væk under dem. Valget er faldet på arkitektfirmaet Arkitemas forslag ”Lysningen”, der skal rejse sig mellem træer og boldbaner i byen.

- Vore ønsker i det meget ambitiøse og krævende byggeprogram er fuldt ud indfriet, så vi får mere end blot en skole, en hal, et kulturcenter og nogle mødesteder med "Lysningen" får vi et helt nyt samlingssted for en hel bydel. Et sted, der på samme tid tilbyder undervisning, idræt og uformelt samvær, siger Mads Panny, der er formand i Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Foruden skole skal byggeriet også indeholde en sportshal.

211 millioner

Det er Viborg Kommune, der står bag det nye byggeri, og det er også kommunen, der finansierer med 211 millioner kroner.

Byggeriet skal først bestå af en skole med plads til 750 elever og en sportshal, mens der senere skal kunne udvides til op til 1.300 elever, ligesom der skal kunne etableres en sportshal mere. Den anden sportshal bliver dog kun bygget, hvis foreningerne i Overlund kan finansiere det.

- Nu får vi en ny skole, hvor arkitekturen understøtter den nyeste pædagogik på en fleksibel måde. Ved at integrere skole og hal i én bygning bliver der også helt nye muligheder for fritidsbrugerne, siger Per Møller Jensen, som er formand for Børne og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Tre fagdommere har været med til at udvælge Arkitema, og det valg er truffet på baggrund af robust og funktionel arkitektur samt indbydende og stærk identitet af byggeriet.

Må vente med første spadestik

Selvom de i Overlund allerede nu begynder at glæde sig, så må de vente et stykke tid før, de ved eget øjekast kan se et igangsat byggeri.

Først skal flere ting ordnes, hvor der blandt andet skal liciteres fagentreprise.

Derfor forventer Viborg Kommune, at første spadestik til det store byggeri kommer til at være i foråret 2021.

Byggeriet i Overlund kommer også til at indeholde en sportshal.
Byggeriet i Overlund kommer også til at indeholde en sportshal.
Foto: Viborg Kommune