Viborg Kommune advarer om lort i badevandet

På deres hjemmeside fraråder Kommunen at bade i Limfjorden ved Ulbjerg Klint og ved Hjarbæk Strandpark.

Der er målt for højt indhold af fækale bakterier, og det får Viborg Kommune til at fraråde lokale og gæster at hoppe i vandet.

”Der er målt et for højt antal af fækale bakterier ved Hjarbæk Strandpark. Der bliver i dag opsat skilte op med besked om, at badning frarådes på badestedet. Der bliver udtaget nye prøver i dag, torsdag d. 30/07-2020, som vi får svar på søndag. Hvis resultaterne af prøverne overholder kvalitetskravene, fjerner vi skiltene.”

Sådan lyder meldingen på Kommunens hjemmeside, og der er en tilsvarende melding fra den 27. juli, hvor det drejer sig om Ulbjerg Klint.

Der skal tages flere prøver

De fækale bakterier er en pæn måde at sige, at der er fundet lort i vandet, og selvom det er det samme problem begge steder, så er der ikke umiddelbart sammenhæng mellem de to tilfælde.

Viborg Stift Folkeblad har snakket med Ruslana Gladnyeva, der er badevandsansvarlig hos Viborg Kommune, og til dem fortæller hun, at det dårlige badevand ved Ulbjerg Klint kan skyldes overløb på det lokale rensningsanlæg.

Derudover er Kommunen også blevet kontaktet af en lokal, der har set ryttere, der har ladet deres heste gå i vandet, hvilket ikke er tilladt.

Endnu er der ikke noget svar på, hvorfor man har fundet det høje indhold af bakterier, men der bliver taget flere prøver i den kommende uge.