Viborg Katedralskole holder trængte håndværkere i gang

Mange byggeprojekter er enten aflyst eller udskudt, og det går ud over landsdelens mange håndværkere. Situationen er dog den stik modsatte i Viborg.

På Viborg Katedralskole er der noget mere stille end normalt. Hundredvis af elever plejer at færdes på gangene, men de er alle sendt hjem. Det samme gør sig gældende på landsdelens mange andre skoler og gymnasier. Det er dog ikke helt tomt i Viborg.

- På grund af nedlukningen og for at understøtte de lokale håndværksmestre, så har vi valgt at fremrykke nogle projekter blandt andet med maling af nogle klasselokaler, siger Anders Høgenhaug Johnsen, der er uddannelseschef på Viborg Katedralskole.

quoteDet er rigtig, rigtig godt for os, da det hjælper med at holde vores medarbejdere i gang, når nogle andre opgaver måske er blevet aflyst.

Brian Maagaard Schjøtler, medindehaver, Jørgen Sørensen A/S, Viborg

Derfor går der i disse dage og uger håndværkere rundt på den store skole. Udover malerarbejde er der sat ekstra tryk på et nybyggeri, som skal give skolen en helt ny fløj, som skal bruges til et kollegium med 30 værelser. Et arbejde, som håndværkerne er glade for at kunne gå i krig med i en tid, hvor ordrebøgerne er tynde.

- Det er rigtig, rigtig godt for os, da det hjælper med at holde vores medarbejdere i gang, når nogle andre opgaver måske er blevet aflyst, siger Brian Maagaard Schjøtler, der er medindehaver af Jørgen Sørensen A/S i Viborg.

Selvom typen af arbejde er vant for dem, så er de midlertidige arbejdsforhold det ikke.

- Det kan være svært at være håndværker og opfylde de afstandskrav på to meter, og så sætte et vindue i, hvor der er krav til, at der skal være to til at løfte det, siger Brian Maagaard Schjøtler.

Hvis håndværkerne kan løfte vinduerne, og hvis alt andet ellers går efter planen, så står den nye fløj klar til elever efter sommerferien.

Hos håndværkerfirmaet Jørgen Sørensen A/S er man glade for, at Viborg Katedralskole har valgt at fremrykke et byggeprojekt. 
Hos håndværkerfirmaet Jørgen Sørensen A/S er man glade for, at Viborg Katedralskole har valgt at fremrykke et byggeprojekt. 
TV MIDTVEST (foto)

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.