Viborg indfører betalt parkering

Viborg Handel siger ja til, at det nu kommer det til at koste penge at parkere i midtbyen. Men de første to timer skal være gratis.

Herning og Holstebro har det ikke. Men Silkeborg har - og nu får Viborg det også: Betalt parkering i midtbyen. Handelslivet i Viborg har i årevis kæmpet imod. Men har nu, ikke bare opgivet kampen, men ligefrem opfordret til at det skal koste penge at parkere i byen.

Det er gratis at holde parkeret i Viborg i dag, men nu har de handlende selv bedt om at det skal koste penge i fremtiden.

- Ja, det skal fremover koste penge, når man har holdt her mere end to timer, siger Helle Sørensen, Handelschef, Viborg.

De store centrale parkeringspladser i Viborg er forsømte og forfaldne. Det har ligefrem været nødvendigt at understøtte dem, så de ikke styrter sammen. Derfor har handelsstandsforeningen opfordret kommunen til at indføre betalt parkering efter to timers fri parkering til alle kunder.

Parkeringsafgift betaler vedligehold

De vil koste seks millioner om året at vedligeholde parkeringsanlæggene i midtbyen. Kommunens politikere har i årevis drøftet betalt parkering for at skaffe pengene. Men de har tøvet med at indføre det – lige indtil nu.

quoteTo timers gratis parkering, derefter betalt parkering. Det passer cirka med det, vi skal renovere for om året

Torsten Nielsen, Borgmester, Konservative, Viborg Kommune

- Jeg vil sige, at det her er en rigtig god løsning. To timers gratis parkering, derefter betalt parkering. Det passer cirka med det, vi skal renovere for om året, siger Torsten Nielsen, Borgmester, Konservative, Viborg Kommune.

Efter de to gratis timer kommer det til at koste cirka 10 kroner i timen at parkere.

- Det skal man jo også i andre byer. Det synes jeg sådan set er i orden, siger Helga Nielsen, Viborg.

- Det synes jeg er rigtig træls. Jeg er bange for, at midtbyen simpelthen dør, siger Christina Støvring-Eriksen, Aalestrup.

I Viborg frygter de ikke, at kunderne bliver væk, bare fordi de skal have et par mønter op af lommen, hvis de parkerer mere end to timer.

- Nej det tror jeg ikke, for der bliver også fremadrettet mulighed for at holde gratis i byen. Hvis man er villig til at gå lidt, så er der også gratis parkeringspladser, og så kan man jo selv vælge, om man vil gå lidt længere, eller om man vil holde midt i centrum og så betale lidt, siger Helle Sørensen, Handelschef, Viborg.

Den betalte parkering er nu besluttet af byrådet og ventes indført fra 2019. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.