Viborg i europæisk semifinale

Viborg HK's håndboldkvinder er klar til semifinalerne i Cup Winners' Cup efter samlet sejr over Ferencvaros

Viborg HK's håndboldkvinder er klar til semifinalerne i Cup Winners' Cup. Det er en realitet efter aftenens returkamp mod ungarske FTC Rail Cargo, der også er kendt under navnet Ferencvaros.

Videre trods nederlag

På den frygtede udebane i Budapest tabte Christian Dalmoses tropper ganske vist med 26-31, men det rakte alligevel til samlet avancement, da Viborg vandt den første kamp på hjemmebane med 40-32. Viborg vandt altså samlet 66-63.

God første halvleg

Viborg fik en glimrende start på kampen og førte gennem store dele af første halvleg, der sluttede 15-15. Ferencvaros kom bedst fra start efter pausen, og efter ni minutter havde holdet indhentet halvdelen af Viborgs føring fra den første kamp. Men bagud 17-21 scorede Viborg hurtigt to gange, så hjemmeholdet tog timeout. Den hjalp ungarerne, der gik ud og scorede de næste fire mål til 25-19.

Men Viborg holdt hovedet koldt i denne svære periode. Et par vigtige målmandsredninger og et par ungarske fejl gav Viborg ny luft. Alligevel blev det et drama i slutningen. Ferencvaros bragte sig på 30-23 med tre minutter tilbage og manglede blot et mål.

Heldigvis fik hjemmeholdet en tominuttersudvisning, og Viborg udnyttede den på bedste facon med to reduceringer, så det samlede resultat faldt ud til dansk fordel.