Viborg HK vinder første semifinale i EHF-cuppen

En tæt første semifinale i EHF-cuppen faldt ud til Viborg HKs fordel lørdag eftermiddag, da holdet besejrede norske Vipers 34-31.

I den første semifinale skulle Viborg HK lørdag på hjemmebane forsøge at tæmme det norske storhold Vipers Kristiansand, og det lykkedes de grønblusede viborgensere, der gik fra banen med en sejr på 34-31.

- Vi er hamrende dygtige med bolden. Vi tilspiller os super chancer og der er en fantsatisk effektivitet på pigerne stort set hele vejen rundt. Det er svært at forlange meget mere, fortæller cheftræner Allan Heine efter kampen til klubbens hjemmeside.

Især fremhæves Kristina Jørgensen, som en af kampens helt store spillere. Med 11 mål blev hun Viborgs topscorer i en kamp, hvor også Ann Grete Nørgaard med otte mål og Sanne van Olphen med fem mål var i hopla. 

- Jeg synes, vi spiller med fuld fart mod mål og er aggresive. Vi spiller tålmodigt og holder disciplinen kampen igennem. Vi arbejde for hinanden og spillede virkelig som hold i dag. Nu skal vi have forbedret vores defensiv til returopgøret, da de ender med at score for mange mål i dag. Så der skal vi være stærkere og ellers skal vi bevare aggresiviteten og fortsætte med at gå mod mål, så tror jeg vi har en god chance, lyder det fra Sanne van Olphen på hjemmesiden

2.020 tilskuere havde fundet vej til VIBOCOLD Arena i dag, heraf var cirka 300 udebanetilskuere, der havde taget turen til domkirkebyen for at støtte Vipers. Og selvom de forsøgte, så var det hjemmeholdets publikum, der havde overtaget, men når returopgøret skal spilles i Norge, kan holdet fra Viborg nok forvente et endnu større pres fra Vipers tilhængere.

- Jeg synes, vi er forberedt på det pres, som med sikkerhed kommer i Kristiansand. De gange, vi har spillet under stort pres med masser af publikum imod os, har vi 9 ud af 10 gange leveret varen. Så jeg er ikke i tvivl om, vi nok skal gå op og spille en god kamp. Så må vi håbe, det er nok, siger Alle Heine.

Den anden semifinale mod Vipers spilles lørdag den 14. april i Kristianssand.