Viborg HK vinder første kvartfinale i EHF Cuppen over Larvik

Viborg HK hentede en vigtig syv-måls sejr mod Larvik i dag. Det giver et godt udgangspunkt for den anden og afgørende kvartfinale i EHF Cuppen næste lørdag.

Rikke Poulsen brillerede i målet i Viborg HK's syv-måls sejr over norske Larvik.

Viborgs håndboldkvinder tog i dag mod storholdet Larvik på hjemmebane til den første kvartfinale i EHF Cuppen. Sidst de to hold mødtes var i 2015, og da var det nordmændene, der trak det længste strå. Men i dag var det kvinderne fra domkirkebyen, der var klare favoritter forud for opgøret.

- Jeg synes, at vi er et godt håndboldhold, og vi har spillet nogle gode håndboldkampe på det seneste. Så jeg synes da, at det kunne give god mening at ligge en lille skilling på os i dag, sagde cheftræner, Allan Heine, inden kampen.

Og det var da også værterne, der kom bedst fra start. Efter 15 minutter stod der 6-1 på måltavlen, især takket være  Rikke Poulsen i målet og en velspillende Ann Grete Nørgaard på fløjen.

Efter 18 minutter havde nordmændene fortsat kun scoret en enkelt gang, men herefter fik de lidt mere fat i opgøret. Det betød, at de grønblusede fra Viborg kun gik til pause med en smal føring på 9-8.

Anden halvleg startede præcis som den første, og Larvik-spillerne måtte se sig løbet over ende af en viborgensisk kontramaskine anført af Line Uno, der nettede seks gange i kampen.

Opgøret endte med en solid sejr til hjemmebanefavoritterne på 28-21. Ann Grete Nørgaard blev Viborgs topscorer med ni mål.

- Vi ved, at det altid er svært at spille på udebane, og den skal vi jo så have i den afgørende kamp, så det var vigtigt at få så mange mål i dag, lød det fra en tilfreds Viborg-målvogter, Rikke Poulsen, efter kampen.

De to hold spiller den anden og afgørende kvartfinale i Larvik på lørdag. Det hold, der samlet over de to opgør har klaret sig bedst, kvalificerer sig til semifinalen.

2:06
Larvik HK måtte tage tomhændet hjem fra Viborg, da hjemmeholdet vandt med 28-21 i EHF Cuppens kvartfinaler.