Viborg HK tager storsejr i København

København Håndbold førte med fire mål, men endte med at tabe med otte scoringer til Viborg HK i HTH Ligaen.

København Håndbold var tirsdag aften på vej mod en hjemmesejr i HTH Ligaen, men i stedet endte det med et klart nederlag til Viborg HK.

København førte flere gange med fire mål i første halvleg, som sluttede 13-13, men efter pausen var Viborg klart bedst. Jyderne førte undervejs flere gange med otte mål og kunne også rejse hjem med en sejr på 32-24.

Det var en kamp, hvor vinderen ville hænge på i den absolutte top. Med sejren kom Viborg på ti point ligesom Herning-Ikast og Odense, mens førerholdet fra Esbjerg har 12. København har otte point på femtepladsen.

Hjemmeholdet kom bedst i gang, og det tegnede lyst, da Mia Rej efter et kvarter scorede til 7-3. Men Viborg arbejdede sig stille og roligt tilbage og fik fuld kontakt ved Kristina Jørgensens mål fire sekunder før pausen til 13-13.

I anden halvleg løb Viborg hurtigt fra modstanderen, og efter 11 minutter førte udeholdet med 21-16.

Det var København ikke i stand til at svare tilbage på, og Viborgs føring voksede til 25-17 med 12 minutter tilbage. Igen var Kristina Jørgensen på spil, og hun blev da også kampens topscorer med otte scoringer.

Linn Blohm blev topscorer for København med syv mål. Hun fik kampens sidste ord med reduceringen til slutresultatet få sekunder før udløbet.

/ritzau/