Viborg HK smider sejren på udebane mod danmarksmestrene

Viborgs håndboldkvinder forsømte at lukke kampen, da holdet besøgte Nykøbing Falster. Opgøret sluttede 30-30.

Arkivfoto
Arkivfoto

Viborg HK var oven på i slutminutterne, men måtte nøjes med det ene point i udekampen mod danmarksmestrene fra Nykøbing Falster Håndbold i kvindernes bedste håndboldrække.

30-30 sagde måltavlen, da kampen sluttede, selvom Viborg flere gange i slutfasen var foran med to mål. Holdet havde også kampens sidste angreb, men trods et minut i boldbesiddelse lykkedes det ikke at komme til en oplagt målchance.

Det ene point rykker Viborg midlertidigt op på andenpladsen, men holdet kan blive overhalet senere onsdag aften, når topopgøret mellem FCM Håndbold og København Håndbold er færdigspillet.

Fra kampens begyndelse tydede alt på en intens fight mellem Nykøbing Falster og Viborg.

For begge holds vedkommende var offensiven mere sprudlende end defensiven, og allerede efter syv minutter var der scoret ti gange - fem mål til hvert hold.

Det tårnhøje tempo fortsatte resten af halvlegen. Viborg nåede at få en lille overhånd med en føring på fire mål, men ved pausen var stillingen atter lige ved 17-17.

Fra tilskuerpladserne blev landstræner Klavs Bruun Jørgensen vidne til en lige så jævnbyrdig anden halvleg i et højt tempo.

De to angrebslystne hold fortsatte med at lade boldene hagle om ørerne på målvogterne.

Viborg fik et forspring på to i flere omgange i løbet af kampens sidste ti minutter, men de grønblusede formåede ikke at lukke opgøret.

I stedet tilkæmpede Nykøbing Falster sig det ene point, så holdet rykker op på femtepladsen.

Landsholdsspilleren Kristina Kristiansen blev kampens topscorer med otte fuldtræffere for hjemmeholdet.