Viborg HK raser over køns-chikane

Det internationale håndboldforbund vil ikke forsikre kvindelandsholdet.

Hvis spillerne på det danske kvindelandshold kommer skadet hjem fra VM i Brasilien, bliver det ikke dækket af det internationale håndboldforbund (IHF). Forbundet afviser at forsikre spillerne, selvom der er andre forhold herrespillere. Det er skandaløst, mener man i håndboldklubben Viborg HK, der har ni spillere med til VM i Brasilien.

- Det kan ganske enkelt ikke være rimeligt, at verdenshåndboldens øverste organ udøver den her form for kønschikane. Det er en skandale, og det kan vi som en klub, der leverer rigtig mange spillere til VM, ikke sidde overhørig, siger Viborg HK's direktør Peter Cassøe.

Pres på IHF

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har lavet en forsikringsdækning på de danske spillere, men det er ikke nok. Peter Cassøe opfordrer derfor til, at de nationale forbund ligger pres på IHF.

- Vi er meget glade for, at DHF har lavet en forsikringsdækning. Men alle vores udenlandske VM-spillere er også meget vigtige for klubben. Det kan få store sportslige og dermed også økonomiske konsekvenser, hvis de kommer ukampdygtige hjem fra VM, siger direktøren i en pressemeddelse.  

Hvis Viborg får en udenlandsk skadet spiller hjem fra VM, vil klubben gå efter erstatning hos det enkelte lands forbund.Danmark skal spille sin første kamp til VM i Brasilien på lørdag, den 3. december, mod Uruguay.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.