Viborg HK og Herning Blue Fox i nyt samarbejde: Sportsklubber kæmper for bæredygtig sport

I alt seks sportsklubber i Danmark er gået sammen for at fremme den grønne omstilling i danske sportsklubber.

Bæredygtig mad, bæredygtigt tøj, bæredygtige huse og nu også bæredygtig sport. Det er i hvert fald ambitionerne i et nyt samarbejde mellem seks danske sportsklubber.

Håndboldklubben Viborg HK og ishockeyklubben Herning Blue Fox er to af de klubber, der er med i Sustainable Sport & Event Community Denmark, der er et nyt forum for grøn vidensdeling. Målet er, at klubberne går sammen om at skabe større klimabevidsthed og bæredygtig forretningsudvikling.

- Sammenslutningen af flere sportsgrene betyder helt konkret, at vi kan løfte vores bæredygtige projekter langt bredere ud, og dermed kan vi opnå større effekt, hvad enten det handler om klima og miljø eller om at løfte andre samfundsopgaver, siger Jørgen Hansen, der er bestyrelsesmedlem i Viborg HK i en pressemeddelelse.

Med i samarbejdet er også Fodboldklubben AGF, Himmerland Golf Klub, sejlsportsorganisationen Sailing Århus og VM i Ridesport 2022.

Medlemmerne af det nye forum, Sustainable Sport & Event Community Denmark, har allerede haft de indledende møder.
Medlemmerne af det nye forum, Sustainable Sport & Event Community Denmark, har allerede haft de indledende møder.
Foto: Viborg HK

Sportsklubberne har allerede haft det første møde i det nye forum, hvor erfaringsudveksling bliver et vigtigt element. Desuden skal sporten bruges som løftestang til at skabe større bevidsthed om en bæredygtig udvikling.

- Vi synes, vi har en stærk kerne af klubber og organisationer, der alle har taget de første spadestik i en bæredygtig retning, så først og fremmest skal vi bruge lidt tid på at lære hinanden at kende, så vi kan styrke hinanden. Derefter vil vi rigtig gerne invitere for eksempel forbund og andre dele af oplevelsesbranchen ind, siger Christian Hostrup, der er salgsmanager hos Herning Blue Fox.

I håndboldklubben i Viborg har de allerede gjort sig flere erfaringer med bæredygtigheden i sporten, som de er klar til at dele med de andre klubber.

De har blandt andet haft grønne dage med skoleelever, en bæredygtig butik og så er planen, at de vil sælge plantebaserede fødevarer.

Klubberne i det nye forum planlægger at afholde en endagskonference med deres erfaringer til efteråret.