Viborg HK forstærker med topscorer og målmandstalent

Viborg HK har skrevet kontrakt med ligaens topscorer, Laura Damgaard fra EH Aalborg og målmandstalentet Anna Kristensen fra Skanderborg Håndbold.

Laura Damgaard skifter til Viborg HK fra EH Aalborg, hvor hun i denne sæson har udmærket sig og dags dato ligger nummer ét på topscorerlisten med 115 mål. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Fra sæsonen 2019/20 bliver Viborg HK forstærket med denne sæsons foreløbige topscorer, Laura Damgaard. Den unge bagspiller skifter til Viborg HK fra EH Aalborg, hvor hun i denne sæson har udmærket sig og dags dato ligger nummer ét på topscorerlisten med 115 mål.

Læs også Viborg HK er videre til vigtig kvartfinale efter tæt opgør

- Jeg har gået de sidste par år og tænkt over, hvornår jeg skal skridtet videre, så da Viborg meldte sig på banen, synes jeg det lød rigtig spændende. Det er et trin op, og jeg kommer til at spille sammen med nogle rigtig dygtige håndboldspillere, som jeg håber vil være med til at udvikle mig endnu mere. Så det er for min egen skyld, og min egen udviklings skyld, at jeg gør det her. Så synes jeg også, at det er et spændende projekt i Viborg HK, fortæller Laura.

Det er et trin op, og jeg kommer til at spille sammen med nogle rigtig dygtige håndboldspillere, som jeg håber vil være med til at udvikle mig endnu mere

Laura Damgaard, håndboldspiller

Laura Damgaard er 22 år og har blandt andet fået sin håndboldopvækst i Skanderborg, hvor hun har spillet sammen med to af Viborg HKs nuværende profiler, Kristina Jørgensen og Amalie ’Nips’ Grøn. Og i Viborg HK er glæden over at sikre sig Laura Damgaard stor.

- Laura er uden tvivl en kommende profil i dansk håndbold, og som topscorer i ligaen har hun bevist, at hun trods sine kun 22 år har en stor fremtid foran sig. Vi ser frem til at være en del af hendes videre udvikling, og jeg er ikke i tvivl om, at hun bliver en vigtig spiller for os de kommende år, siger Henrik Dahl, direktør i Viborg HK. 

Viborg HK var drømmen

Også på målmandsposten har Viborg HK hentet forstærkning ind, da den midtjyske klub har sikret sig en af ligaens største talenter, Anna Kristensen. Anna kommer til Viborg HK fra Skanderborg Håndbold, hvor hun denne sæson har vist sig som en af ligaens sikreste sidste skanser.

Læs også Viborg HK's brandslukker får treårig forlængelse

- Trods sine blot 18 år har Anna denne sæson vist, at hun hører til i ligaen og kan bide skeer med Danmarks bedste spillere. Vi tror på, at hun kan blive blandt Danmarks bedste på sin position, og den udvikling vil vi gerne være en del af, siger Henrik Dahl, direktør i Viborg HK.

Trods sine blot 18 år har Anna denne sæson vist, at hun hører til i ligaen og kan bide skeer med Danmarks bedste spillere. Vi tror på, at hun kan blive blandt Danmarks bedste på sin position, og den udvikling vil vi gerne være en del af

Henrik Dahl, direktør i Viborg HK

-  Jeg glæder mig først og fremmest meget til at prøve kræfter med noget nyt. Viborg HK har altid været en klub, man har drømt om og set spille de store kampe siden jeg var helt lille, så det glæder jeg mig helt vildt til, fortæller Anna Kristensen.

Anna Kristensen kommer til Viborg HK på en 3-årig kontrakt og kender allerede et par spillere fra truppen, da Kristina Jørgensen og Amalie Grøn også har spillet i Skanderborg. 

Læs også Slog serbere stort: Viborg HK tæt på plads i EHF-gruppespil