Viborg fordobler næsten budgettet efter oprykning til Superligaen

Direktøren i Viborg FF fortæller, at klubben får cirka 20 millioner mere mellem hænder for at spille i Superligaen.

De har vidst det i noget tid nu og drukket sejrsøl i flere uger. Men onsdag aften kan viborgenserne og silkeborgenserne for alvor skyde champagne propperne afsted.

Oprykningsspillet i fodboldens 1. Division får sin ende med sidste runde, men Viborg FF og Silkeborg IF kan ikke hentes i tabellen, og de rykker derfor op i Superligaen. 

quoteDet har taget lidt længere, end vi havde regnet med, men nu er vi der. Det var en lettelse.

Morten Jensen, direktør, Viborg FF

Udover glæden ved en oprykning og kampe mod de bedste hold i Danmark, så kan man faktisk også sætte en pris på en oprykning. Den er rundt regnet 20 millioner, hvis man spørger direktøren i Viborg FF, Morten Jensen.

- Vi går fra cirka 30 til 50 millioner kroner i vores budget ved at komme i Superligaen. Pengene kommer mest af alt fra tv og flere indtægter på kampdage. Så håber vi også, at det bliver muligt sælge flere eller større sponsorater til vores kommercielle partnere, fortæller han.

To dage efter oprykningen var sikret mødte de to oprykkere hinanden i en duel om førstepladsen i 1. Division. Det kastede en vanvittig 3-3 kamp af sig. Se alle målene her.
Foto: Lasse Utrup

På Energi Viborg Arena og Jysk Park i Silkeborg kan fansene nu se frem til at få besøg af en helt anden kaliber af spillere, end de er vant til. I stedet for hold som Fredericia, Skive og Vendsyssel kommer FC København, Brøndby og FC Midtjylland på besøg, og det er især det, der rykker på bankbogen.

- Det har en helt anden klang og en helt anden opmærksomhedsskabelse end i 1. Divison. Pengestrømmene følger de bedste spillere og de bedste hold, og derfor er Superligaen også en anden liga forretningsmæssigt.

- Det er en helt anden vare, man får mulighed for at sælge. Der vil formentlig komme flere tilskuere, og man kan tage en højere billetpris for kampene, fortæller Kenneth Cortsen, der er sportsøkonom. 

Den opmærksomhed kan de allerede mærke i domkirkebyen.

- Vi kan mærke en væsentlig større interesse for vores produkt og det at blive en del af vores fællesskab, siger Morten Jensen.

Fire sæsoner i 1. Division

Oprykningen faldt på et tørt sted for Viborg FF. I år fylder klubben 125 år, og der kunne næsten ikke være et mere passende tidspunkt at rykke tilbage i det bedste selskab fodboldmæssigt. 

Samtidig har klubben befundet sig i landets næstbedste række i fire sæsoner, og Morten Jensen har hungret efter oprykningen i lang tid.

- Det har taget lidt længere, end vi havde regnet med, men nu er vi der. Det var en lettelse. Vi har jo ligget i toppen hele sæsonen, men i fodbold er der altid en lille frygt, indtil man det får sidste og afgørende resultat, fortæller han.

De trofaste Viborg-fans er også slemt tilfredse med oprykningen. Tonni Skjødt, der har været fan af Viborg FF i ni år, har en stor tro på, at holdet kan cementere deres status som Superliga-klub. 

- Nu kender jeg mange fans af andre klubber, og de tror stadig, vi spiller defensivt med lange bolde. De får sig en gevaldig overraskelse, når vi kommer op. Vi har spillet rigtig flot fodbold det sidste år, siger han.

På Sportspubben Målet sidder Tonni Skjødt sammen med en kammerat inden hver kamp og kommer i stemning. Bidragene til den stemning på stadion har været begrænset, mens klubben har været i 1. Division, og det håber den 55-årige fan vil ændre sig i Superligaen.

- Det er jo det ypperste, vi kan nå som fodboldklub. Det betyder forhåbentlig, at vi bliver lidt flere på stadion, nu når vi de store hold de kommer. Jeg tror og håber, at de, der stoppede med at komme, da vi rykkede ned, kommer igen, siger Tonni Skjødt.

Viborg slutter 1. Division af med et opgør på hjemmebane mod HB Køge, mens Silkeborg tager imod Fredericia.