Viborg Fjernvarme vil pantsætte aktiver

Selskabets bank vil have sikkerhed efter det mislykkede borreprojekt i Kvols. Derfor kræver banken nu at Fjernvarmeselskabet får pantsat ledningsnettet.

Den 1. april lukker Jyske Bank kassekreditten i, medmindre Viborg Fjernvarme får pantsat selskabets aktiver. Derfor forsøger fjernvarmeselskabet at pantsætte ledningsnettet.

- Det er fuldstændig som enhver husejer der optager et lån mod sikkerhed i huset. Således optager vi lån mod sikkerhed i ledningsnettet, og det har ingen konsekvenser for forbruger eller andre, siger bestyrelsesformand i Viborg Fjernvarme, Per B. Jørgensen.

Skandaleramt projekt

De økonomiske problemer stammer fra det skandaleramte geotermiprojekt i Kvols, hvor regningen endte på i alt 162 millioner kroner. Lige nu undersøger Statens Energitilsyn, om regningen kan sendes videre til forbrugerne.

- Efter det kulsejlede geotermiprojekt, er der flere gange i pressen rejst ønske om, at rejse erstatningskrav mod Viborg Fjernvarme, såfremt vi ikke kan få indregnet omkostningerne i fjernvarme-prisen. Banken vil selvfølgelig sikre sig i sådan en situation, hvor der er sådan en procesrisiko, siger bestyrelsesformanden i Viborg Fjernvarme.

Afgørelse fredag

Det er Viborg Kommune, der afgør om Viborg Fjernvarme kan pantsætte sine aktiver. Det skal økonomiudvalget i kommunen afgøre fredag i næste uge.

- Jeg har en forventning om, at vi siger ja i og med, at det ikke har nogen betydning for Viborg Kommune. Det er en gammel forordning fra 1955 der betyder, at vi skal spørges. Jeg synes det er rigtig godt, at de kan løse deres ting selv, i stedet for at vi skal ind over. Det siger bormester i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.