Viborg FF "syntes godt" om ballademagere

Både politiet og Divisionsforeningen mener, at Viborg FF sender et meget uheldigt signal, når de liker ballademagere på Facebook.

Foto: VFF

Foto: VFF

Foto: VFF

1 af 3

Fodboldklubben Viborg FF møder skarp kritik fra både politi og Divisionsforeningen efter klubben har rost de fans, der havde ulovlige romerlys og masker med til søndagens kamp mod FC Midtjylland. På klubbens Facebook-side skriver VFF under et billede med fans med romerlys:
- Tak til alle grønne fans, der var med til at skabe en flot kulisse om kampen.

Sådan en kommentar er en dårlig ide, mener politiet:

- Jeg synes, det er uheldigt. Vi synes, det giver et forkert signal, og det er ikke noget, vi kan lægge ryg til, siger politiinspektør Martin Løye.

Officielt er Viborg imod det ulovlige fyrværkeri - og derfor har de nu fjernet videoen fra deres hjemmeside.

- Det er en tanketorsk. Fordi der er 10 ud af 1.500 fans, som unddrager de sikkerhedsmæssige forhold med sådan et romerlys, og det er beklagelig, at det også er kommet med på den video, og det er derfor, at vi har taget den af vores hjemmeside igen, forklarer Morten Jensen, der er direktør for Viborg FF.

Også kritik fra divisionsforeningen

Divisionsforeningen kæmper i forvejen en hård kamp for at komme det ulovlige fyrværkeri til livs. Derfor ærgrer det også dem, at klubben viser en video, hvor det så tydeligt indgår.

- Det er et uheldigt signal at sende, fordi det er ulovligt både på og udenfor stadionet, og derfor er det generelt ikke sådan, at det skal vises opmærksomhed, mener Claus Thomsen, der er direktør for spillerforeningen.

Politiet og fodboldklubberne har et stærkt samarbejde om at undgå ballade og ulovligt fyrværkeri. Et samarbejde, der ifølge begge parter fungerer rigtig godt. Og derfor mener politiet også, at klubben har et ekstra ansvar for at undgå lignende situationer i fremtiden.

- Fanklubben måler jo op imod moderklubben i forhold til, hvad de legitimerer, og derfor er det også et uheldigt signal, at det findes på en hjemmeside, siger Martin Løye.

Viborg FF har i løbet af i dag fjernet videoen fra Facebook.