Viborg FF-legende vinder pris i barndomsbyen: Lurer på et comeback i fodboldverdenen

Den tidligere Superliga-topscorer Søren Frederiksen holder lige nu pause fra professionel fodbold, men han vil gerne tilbage til sporten på et tidspunkt.

Søren Frederiksen fik tirsdag aften overrakt den nordjyske fodboldpris Guld Harald. Prisen fik han på den dag, hvor afdøde Harald Nielsen ville være fyldt 80 år.
Søren Frederiksen fik tirsdag aften overrakt den nordjyske fodboldpris Guld Harald. Prisen fik han på den dag, hvor afdøde Harald Nielsen ville være fyldt 80 år.
Foto: Michael Madsen, Octomedia

Den tidligere fodboldspiller Søren Frederiksen blev kendt for sine mange Superliga-mål i Viborg FF, AaB og Silkeborg IF. Angriberen blev så glad, når han fik netmaskerne til at blafre, at han fik kælenavnet Søren Evigglad. Nu har Søren Evigglad så fået en grund til at være ekstraglad. 

For Viborg FF-legenden, der voksede op i Frederikshavn, fik tirsdag aften overrakt den nordjyske fodboldpris Guld Harald.

- Jeg er meget, meget stolt. Harald er en af de største i dansk fodbold. Han havde en fantastisk karriere. Han var en fantastisk repræsentant for Frederikshavn og Danmark. Han fylder rigtig meget i byen og fodboldklubben, og han var en, vi kunne se op til, siger Søren Frederiksen.

Prisen er opkaldt efter den frederikshavnske landsholdsangriber Harald Nielsen, der fik tilnavnet Guld Harald. Den i dag 49-årige Søren Frederiksen forlod Frederikshavn som 18-årig for at blive professionel i Viborg FF. 

I sin debutkamp for de grønblusede scorede han tre gange i landets bedste række.

- Så gik det sådan set slag i slag med diverse op og nedture, som man nu finder i fodboldverdenen, siger Søren Frederiksen med et smil i stemmen.

DM-guld og gift på stadion

Angriberen nåede at blive Superliga-topscorer to gange og at vinde to DM-titler. DM vandt han med Silkeborg IF og AaB. Alligevel vil mange nok huske ham bedst fra Viborg FF. Han begyndte Superliga-karrieren i det midtjyske, og han sluttede spillerkarrieren i den grønne trøje. Dengang kunne han prale af at være den mest scorende Superliga-spiller gennem tiderne.

Klubben vandt så stor en plads i hans hjerte, at han blev gift på Viborg Stadion. Kærligheden har tilsyneladende været gengældt fra klubbens side. For Viborg FF har pensioneret trøje nummer 22, så ingen andre kan spille i dét nummer, Søren Frederiksen havde på ryggen. 

Da han efter spillerkarrieren blev træner og assistenttræner, blev det foreløbigt sidste stop også i Viborg FF.

- Det er en klub, der har givet mig rigtig, rigtig meget, siger Søren Frederiksen.

Vil gerne tilbage til fodbold

Den tidligere Superliga-legende bor stadig i Viborg. Folk på gaden stopper ham stadig for at snakke fodbold. De samtaler tager han med glæde. Men de seneste år har han ikke beskæftiget sig professionelt med fodbold. 

Før corona var han talentspejder og besigtigede danske talenter for den hollandske klub Heerenveen. 

Nu lever Søren Frederiksen udelukkende af at være kørende sælger for Alticare i Viborg. Det er et arbejde, han nyder. Døren til fodboldverdenen står dog stadig på klem.

- Jeg holder lige en lille pause fra fodbolden. Men mon ikke man ser mig tilbage i en eller anden rolle, siger han.

VFF bliver det nok ikke

Comebacket kunne være som cheftræner. Det prøvede han i Skive IK, som han førte fra Danmarksserien til 1. division. Det kunne også være som assistenttræner – en rolle, han havde i Viborg FF. Eller det kunne være som talentspejder – på engelsk scout.

- Jeg vil ikke lukke nogen muligheder. Men hvis jeg skal vælge én ting, tiltaler det mig mere og mere at være scout. Jeg synes selv, jeg er god til at pege spillere ud og at se, at ham der, tror jeg, kan drive det til noget mere. Min stærke side er at stå ved rækværket og at se kampene. Jeg er ikke den, der sidder foran computerskærmen og ser på data, fortæller Søren Frederiksen.

En tilbagekomst til sporten ligger altså ikke helt fjernt. Men hvis nogle Viborg FF-fans håber at se ham tilbage i staben hos de grønblusede, må Søren Frederiksen nok skuffe dem.

- Jeg tror, min tid er ovre i Viborg FF. De gør det pissegodt, har et fantastisk setup, og de bygger på hele tiden. De er i en rivende udvikling, og det glæder jeg mig over. Men jeg tror, min tid i Viborg FF er ovre - det er jeg slet ikke i tvivl om, siger han.

2:21
I 2016 sagde Søren Frederiksen farvel til Viborg FF. Her er et tv-indslag, hvor han ser tilbage på tiden hos de grønne.