Viborg FF henter finsk keeper

Viborg har skrevet kontrakt med den finske målmand Walter Viitala, der kommer fra mesterklubben IFK Mariehamn.

Når Viborgs spillertrup samles til første træning i det nye år, bliver det til mødet med en ny holdkammerat.

Viborg har torsdag hentet den 24-årige finske keeper Walter Viitala på en kontrakt, der løber til sommeren 2019.

- Jeg er rigtig glad og stolt, og jeg glæder mig til at tage det næste skridt i min karriere.  Jeg undersøgte en del om klubben og byen, inden jeg skrev under, og efter mit besøg i Viborg er jeg kun blevet bekræftet i en masse gode ting, siger Viitala til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Det bliver spændende at komme til den danske Superliga, som er rigtig stærk, og jeg vil gøre, hvad jeg kan hver eneste dag for at hjælpe holdet. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang og møde mine nye holdkammerater, lyder det fra Viitala.

Viborg-direktør Morten Jensen byder den nye finske målmand velkommen.

- Ligesom på alle andre positioner, så ønsker vi også en skærpet konkurrencesituation på målmandsposten. Vi har fulgt Walter Viitala i et stykke tid, hvor han har gjort det rigtig godt i den finske liga og var stærkt medvirkende til at vinde mesterskabet i sidste sæson.

- Nu ser vi frem til at byde ham velkommen her i klubben, hvor han skal tage kampen op om pladsen i målet, siger direktøren.

Viitala stod samtlige 33 kampe i 2016 for IFK Mariehamn og havde med 18 clean sheets andel i, at klubben for første gang i historien løb med det finske mesterskab.

Det resulterede i, at den 190 centimeter høje målmand i efteråret blev udtaget til det finske A-landshold.

Viitala har første arbejdsdag i Viborg, når træningen starter d. 4. januar.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.