Viborg FF fyrer cheftræner efter én kamp i sæsonen

Johnny Mølby har fået at vide, at han ikke længere skal være cheftræner i Viborg FF. Direktøren udtaler, at det skyldes manglende resultater.

Johnny Mølby fik kun lov at være cheftræner i én kamp i første division. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Søndag tabte Viborg FF den første kamp i sæsonen i NordicBet Ligaen til Thisted FC. Det er efter, at klubben rykkede ned fra Superligaen i 16/17-sæsonen efter playoff-kampe imod FC Helsingør. 

De skuffende resultater har nu kostet cheftræneren i Viborg FF jobbet. Johnny Mølby stopper med øjeblikkelig virkning, skriver Viborg FF på deres egen hjemmeside. 

- Johnny Mølby blev ansat som cheftræner i Viborg FF i sommeren 2015, og var i sin første sæson i klubben med til at skabe de bedste sportslige resultater i ti år, men efterfølgende er det som bekendt blevet til nedrykning fra landets bedste række, ligesom starten på den nye sæson ikke har været tilfredsstillende, siger direktøren Morten Jensen til vff.dk. 

Læs også Overraskende sejr: Thisted FC slår Viborg FF

Den midlertidige erstatning for Johnny Mølby er tidligere Superliga-topscorer Steffen Højer. Han var assistenttræner under Johnny Mølby hele 16/17-sæsonen. 

Johnny Mølby er dog glad for den tid, han havde i Viborg.

- Jeg har været glad for min tid i VFF med trænergruppen, spillertruppen samt alle andre omkring klubben. Det har jeg sat stor pris på, siger Johnny Mølby til vff.dk

Det var sportschefen i Viborg FF, Jesper Larsen, og direktøren i klubben, Morten Jensen, der har taget beslutningen om at sige farvel til Johnny Mølby. 

Den konstituerede assistenttræner er tidligere Viborg FF-spiller, Ralf Pedersen.